Ćorić nakon velike borbe izborio prvo ATP finale u karijeri!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.01.16. | 17:37

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale indijskog Chennaija i to mu je prvo finale na nekom ATP turniru u karijeri!

19-godišnji Ćorić je u sjajnom meču svladao slovenskog predstavnika s britanskom putovnicom Aljaža Bedenea u tri seta, sa 7:6(5), 6:7(5) i 6:3 nakon čak tri sata igre.

Bio je to vrlo uzbudljivi meč 44. i 45. tenisača svijeta u kojem je više snage imao naš tinejdžer i osmi nositelj u Chennaiju, za uspjeh karijere. Do sada je četiri puta igrao polufinale nekog ATP turnira, a danas je uspio izboriti finale, svoje prvo ATP u karijeri.

A da je bilo više sreće, mogao je to učiniti i u dva seta, no Slovenac koji nastupa za Veliku Britaniju pružio je odličan otpor.

Ćorić je u prvom setu vodio 3:1, no Bedene se uspio vratiti, spasio je i set loptu te izborio tie-break u kojem je sa 7:5 uspješniji bio Hrvat. Borna nije najbolje započeo drugu dionicu igre, budući da je protivniku dopustio da pobjegne na 4:1, ali uspio se trgnuti i odvesti set u 13. igru koja je otišla na stranu Bedenea s također 7:5.

U trećem, odlučujućem setu Borna je u trećem gemu izgubio svoj servis, no odmah je vratio break i nanizao tri gema za pobjedu i plasman u finale. Tamo ga sutra očekuje prvi nositelj i branitelj naslova te trostruki osvajač ovog turnira, Švicarac Stan Wawrinka, koji je mnogo lakše odradio drugo polufinale. Sa 6:3 i 6:4 je slavio protiv Francuza Benoita Pairea. U dosadašnja dva susreta između Ćorića i Wawrinke uspješniji je oba puta bio četvrti tenisač svijeta.

ATP Chennai, polufinale:

Ćorić - Bedene 7:6(5), 6:7(5), 6:3
Wawrinka - Paire 6:3, 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Aljaž BedeneStanislas WawrinkaTenisATP ChennaiATPBorna Ćorić

Ostale Vijesti