Čilić u trećem kolu Wimbledona, Karlović ispao, ništa od hrvatskog okršaja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.06.16. | 17:00

Hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je prolaz u treće kolo Wimbledona, dok je u drugom kolu zaustavljen naš drugi predstavnik Ivo Karlović i tako u trećem kolu nećemo gledati hrvatski okršaj.

Polovičan uspjeh hrvatskih tenisača danas na trećem Grand Slam turniru sezone Wimbledonu. Marin Čilić uspješno je odradio svoj posao protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog, dok je Ivo Karlović izgubio od Slovaka Lukaša Lacka.

Obojica su igrala četiri seta. Čilić, inače postavljen za devetog nositelja na terenima All England Cluba je protiv 94. igrača svijeta slavio sa 6:2, 6:7(6), 6:4 i 6:4 za dva sata i 54 minuta igre. Ubacio je 11 asa, imao 58 posto pogođenog prvog servisa i 88 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, a kiksao je samo u drugom setu u kojem su obojica po jednom gubila svoje servise i set je otišao u 'tie-break' kojeg je osvojio Stahovski.

Čiliću, 13. tenisaču svijeta je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda protiv ukrajinskog igrača, koji je prije nekoliko godina na Wimbledonu iznenadio Rogera Federera i nezgodan je suparnik na travi.

Karlović je pak od Lacka izgubio sa 6:3, 3:6, 7:6(5) i 6:4 za dva sata i 22 minute igre. 'Div sa Šalate' se tako treći put u karijeri oprostio od Wimbledona u drugom kolu, a nisu mu danas pomogla niti 34 asa i 73 posto pogođenog prvog servisa. Lacko je napravio svega 11 neprisiljenih pogrešaka, a Karlović 26 za jedan od najvećih uspjeha karijere. 

Čilić u trećem kolu ide upravo na Lacka, a da je Karlović bio uspješniji, čekao bi nas još jedan hrvatski okršaj na Wimbledonu. Podsjetimo, u prvom kolu su međusobno igrali Karlović i Borna Ćorić.

Wimbledon, drugo kolo:

Čilić - Stahovski 6:2, 6:7(6), 6:4, 6:4
Lacko - Karlović 6:3, 3:6, 7:6(5), 6:4

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Marin ČilićSergej StahovskiIvo KarlovićLukas LackoWimbledon

Ostale Vijesti