Čilić silovito u 3. kolo US Opena: Čeka ga veliki dužnik

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 01.09.16. | 08:32

Čilić u petom međusobnom dvoboju sa Stahovskijem do pete pobjede.

U svom osmom nastupu na US Openu najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po sedmi je put stigao najmanje do 3. kola, zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi nad Ukrajincem Sergijem Stahovskijem 6:1, 6:2, 6:3 za 99 minuta igre.

Bio je to njihov peti dvoboj i peta pobjeda za Marina. Ovaj puta zaista uvjerljiva, jer Ukrajinac baš ništa nije mogao najboljem hrvatskom reketu. Prva dva seta bila su preslika jedan drugoga. U prvom je Čilić kod 1:1 nanizao pet gemova i osvojio prvu dionicu, a u drugom se Stahovskij držao do 2:2, a onda je Marin nanizao četiri gema.

>> Kakav šok: Dodig i Melo ispali u 1. kolu US Opena

Jedino je treći set ponudio nešto više neizvjesnosti i drugu breaku loptu do koje je Stahovskij stigao pri vodstvu 3:2. No, Čilić se izvukao, a onda novim nizom od četiri gema završio priču.

U osmini finala Čilića čeka veliki dužnik Jack Sock, Amerikanac koji ga je nedavno pobijedio u Davis Cupu u Portlandu, nakon što je Marin imao prednost od dva seta. Taj poraz ipak nije bio koban za Hrvatsku koja je režirala veliki povratak protiv SAD-a nakon izgubljena prva dva meča, no US Open je idealno mjesto za Čilićev osobni revanš.

(Foto: Action Images)


Tagovi

TenisJack SockUS OpenSergej StahovskiMarin Čilić

Ostale Vijesti