Čilić nakon poraza u četvrtfinalu: Ne znam što se dogodilo u trećem setu, imao sam osjećaj da kontroliram meč

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.06.18. | 10:43

Hrvatski tenisač izgubio je od Del Potra u borbi za polufinale.

Na ovogodišnjem Roland Garrosa, Marin Čilić je posrnuo u četvrtfinalu, gdje je od njega bio bolji Juan Martin Del Potro, svladavši ga 11. put u njihovih trinaest odigranih mečeva sa 7-6, 5-7, 6-3, 7-5.

Najbolje rangirani hrvatski tenisač podijelio je svoje dojmove po završetku meča.

„Uvjeti su bili dosta nezgodni, potpuno drugačiji nego svih ovih dana što sam igrao tu. Jučer isto sa kišom i par prekida… Imao sam u ulasku u tie-break puno veće šanse i da dobijem taj prvi set. Šteta“, bio je vidno razočaran 29-godišnji tenisač.

Međugorac je imao velik broj winnera u prvom dijelu meča, ali neprisiljene pogreške su ga uvelike unazadile kako bi ostvario pobjedu u ovom meču.

„Izgubio sam ga danas… Onda još tih 3-1 u trećem setu. Ne znam što se dogodilo. Imao sam tu break-loptu, nisam je iskoristio, on je odigrao solidan gem, ja sam malo pao sa servisom i stvari su se okrenule“, bio je rezigniran četvrti igrač svijeta igrom u trećem setu protiv Argentinca: „Unatoč slabijoj igri nego inače, konstantno sam imao osjećaj da sam u kontroli i da sam bolji igrač. Tako da… Baš šteta.“

Čilić se sada okreće travnatoj sezoni i nastupu na Wimbledonu, ali ostaje žal za boljim plasmanom na drugom Grand Slamu sezone.

„Mislim da sam mogao igrati i ovaj i prošli meč bolje, imao sam osjećaj da sam u dobroj formi i da sam na puno boljem nivou nego što sam to pokazao na terenu. To je to, idem dalje, malo ću se odmoriti i čekaju me novi turniri“, zaključio je Marin.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Marin ČilićJuan Martin Del PotroRoland Garros

Ostale Vijesti