Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

“Uvijek sam za Rijeku igrao pošteno, a doček više govori o njima! Nekim potezima se ne ponosim“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 12:00

Dinamov senator i bivši Rijekin igrač, uvijek je vruća tema prije derbija na Rujevici. I spreman na poseban doček riječkih tribina

Kad su derbiji Rijeke i Dinama na programu, Stefan Ristovski uvijek je u prvom planu. Važna karika Dinamova 'lanca', iskusan, energičan. Ljubimac Dinamovih i 'crvena krpa' Rijekinih navijača, iako je nekad igrao za taj klub, u onom šampionskom razdoblju. Na Rujevici je i jesenas bilo vatreno, Dinamo je tada osvojio bod (2-2), mogao je sva tri jer je dvaput vodio, a baš je Rile, kako ga suigrači zovu, bio u nekoliko 'klinčeva' s Rijekinim igračima. Ne sumnjamo da će u nedjelju biti slično, ako ne i gore.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Cijela sezona je puna ovakvih utakmica, puno smo ih već odigrali. Matematika je jasna, važan je svaki bod do kraja prvenstva, moramo u tu utakmicu ući energično, bez kalkulacija i nadati se pobjedi", priča Ristovski, vraćajući se na temu dočeka, koji njega posebno očekuje na Kvarneru.

"Ne pripremam se posebno za tu utakmicu, uvijek se povlači ta tema kako će mi biti na Rujevici. Tamo sam dočekan kako jesam, ali ja sam za taj klub dao sve od sebe, donio sam s tom momčadi naslov koji su oni dugo čekali i mislim da s moje strane nije moglo biti poštenije. Cijenim i poštujem taj klub i poštovat ću ga do kraja života, a to sve više govori o njima."

Koja je Rijeka bolja, ona 'njegova' šampionska ili ova današnja?

"Ona naša je bila bolja, naravno. To se vidjelo na terenu. Naravno, ovo je dobra momčad, ja im čestitam, zasluženo su tamo gdje jesu. Momci rade svoj posao pošteno, duo nisu izgubili utakmicu, ali ona je momčad ipak bila bolja. Vidjet ćemo u nedjelju, ovo je jedna posebna utakmica, pritisak i nama i njima."

Je li ga iznenadilo što je Rijeka još uvijek u borbi za naslov?

"Pa, najviše me iznenadio taj njihov pobjednički niz, koliko dugo nisu izgubili. To je stvarno za pohvaliti, svaka čast! Sad im se dogodio taj poraz od Lokomotive, ali svejedno, bit će zanimljivo do samog kraja."

Kakvu Rijeku očekuje? Hoće li momčad Željka Sopića jurnuti od prve minute, krenuti napadački?

"Ne znam, iskreno, kako će Rijeka krenuti. Činjenica jest da oni moraju zabiti i pobijediti ako žele ostati u utrci. Nadam se da će se igrati otvoreni nogomet, da će biti dobra utakmica u kojoj ćemo mi pobijediti."

U zadnje vrijeme dosta je mijenjao pozicije u momčadi. Desno, lijevo, stoper... Koju će ulogu imati na Rujevici?

"Hahaha, Ne znam zaista, još nismo o tome pričali, hahaha... Stvarno ne znam", 'umirao' je od smijeha Ristovski na to pitanje, doista ga je razveselilo.

Stefan Ristovski je energičan igrač, ove sezone možda još i više nego prije, nekad djeluje i prenervozno. Bilo je nekoliko situacija ove sezone u kojima je izbio u prvi plan zbog svojih poteza, koji nisu bili nogometni. Onaj 'šamar' igraču Osijeka, držanje za vrat Ivanovića na Rujevici, odgurivanje Mudražije do ovoga u Varaždinu, kad je iz redarovih ruku 'oslobodio' dječaka. Dosta je tih poteza, jesu li oni posljedica njegova karaktera?

"Moram priznati, ne ponosim se svim tim potezima, sigurno. Ali to je dio sporta, ja sam malo strastveniji i tako to ispadne. Sad da objašnjavam detalje, ne pada mi napamet, ali ne ponosim se time i možda nije primjereno."

Čime Rijeka može iznenaditi u nedjelju?

"Imaju čvrsti blok, opasni su iz kontri, igrali smo dosta puta ove sezone, nema tu puno iznenađenja. Najvažnija je energija, ako izađemo s tom energijom kakvu smo imali dosad, u zadnjim utakmicama, mislim da neće biti problema."

Dinamu bod bolje zvuči nego Rijeci?

"Dinamo ne igra na bod, mi to ne znamo. Imamo pobjednički gard i tako ćemo i nastupiti i na Rujevici."



Tagovi

Stefan RistovskiGNK DinamoHNK RijekaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti