Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Kulenović: “Lako je igrati s Brunom Petkovićem, a realizacija nam mora biti bolja“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 12:02

Dinamov napadač otkrio hoće li slaviti, ako zabije na Rujevici, kako surađuje s kapetanom Petkovićem, što očekuje od Rijeke u velikom derbiju

I Sandro Kulenović jedan je od onih za koje će utakmica na Rujevica biti specifična. Ipak, igrao je u Rijeci, nosio bijeli dres i neke su uspomene ostale. No, u nedjelju Dinamov napadač sigurno neće imati milosti, ulog je velik, svaki pogodak može odlučiti prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Veliki derbi, ali pripemamo se kao za svaku drugu utakmicu, Važna je utakmica, ali kao i u svakoj, cilj je pobjeda, tri boda. I neće taj derbi riješiti prvenstvo, nije gotovo dok se teoretski ne osigura naslov. Išli smo i dosad jednu po jednu utakmicu i dok smo zaostajali za Rijekom, sad dok smo prvi nastavljamo isto tako. Nije to neka floskula, nego se baš vidi da je to tako, da je to ispravan put", govori Kulenović, koji u zadnje vrijeme doživljava pravu renesansu u Dinamu, postao je strijelac važnih, presudnih golova.

Onaj protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj nije slavio, još je jedan bivši klub u pitanju, hoće li slaviti ako zabije Rijeci?

"Prije svega, ja sam jako emotivan i ne mogu reći kakve bi me emocije ponijele ako bih zabio pobjednički gol na Rujevici. Ali, sigurno imam veliki respekt prema Rijeci, proživio sam tamo lijepe trenutke, u skladu s tim bi bila i proslava."

Dijeli li Dinamova svlačionica dojam da je Rijeka u malom padu forme?

"Ne bih se složio, u zadnjih 15 utakmica ima 13 pobjeda. To nije pad! Možda se u nekim trenucima tako čini, igrali su čvrsto, defenzivno, zabijali golove iz prekida. Ali tako se to radi, ako želiš pobjeđivati, ne može svaka biti bajna. Imali smo i mi utakmice gdje nas je pomazila sreća, a bilo je i onih na jesen gdje nas nije mazila. Sad nam se to vraća. Ali, nisu u silaznoj putanji, samo je bod razlike, ako želimo pobijediti moramo biti na 200 posto."

Od koga u Rijeci prijeti najveća opasnost?

"Ne bih o individualcima, prije svega je njihova snaga kolektiv. Imali su puno rotacija, a uvijek je netko drugi iskakao. Oni će ići na sve ili ništa, to im jedino preostaje, moramo biti spremni na to."

Opet se vraćamo na Kulenovićev procvat, otkad Dinamo igra s dvojicom napadača. Odgovara mu za formacija?

"Odgovara mi igra s dva napadača, uvijek mi je odgovarala, a posebno kad igraš s najboljom hrvatskom špicom, s Brunom Petkovićem. On je lider, inteligentan igrač, puno pomaže na terenu, uz njega je puno lakše. Objašnjava mi neke situacije, taktički, baš mi olakšava. Skenira protivnika i situaciju i govori kako se trebamo kretati, gdje će on, gdje ću ja, lakše je kad vidim da on brine o tome."

Atmosfera na Rujevici bit će paklena?

"Sigurno jako puno za njih znači atmosfera, koja je stvarno paklena. Znamo što nas čeka, imamo dovoljno igrača s iskustvom, koji znaju kako je igrati u toj atmosferi."

Dinamo u zadnje vrijeme malo zabija, s obzirom koliko stvara šansi. I onda na kraju mora spašavati pobjedu, kao protiv Lokomotive i Varaždina?

"Imamo puno šansi, istina, realizacija bi mogla biti bolja. Ali, jako dobro se branimo, dopuštamo malo šansi suparniku, to je isto naša kvaliteta. Da, trebala bi biti bolja realizacija, vjerujem da će do kraja tako i biti."

Zamjeraju li nekad ovi iz obrane napadačima kad promaše šansu, ima li povika, rasprava?

"Ne, nitko nije kriv, nitko ne upire prstom ni u koga. Ako netko zariba, momčad ga diže, svi smo kao jedan. I to je najveća snaga ove momčadi."



Tagovi

GNK DinamoHNK RijekaSandro KulenovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti