Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Jakirović: „Kolega Sopić opisao je Rujevicu kako on samo zna, ali Dinamo je i sedmi puta ovdje pobijedio”

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.05.24. | 21:40

Trener Dinamovih nogometaša nakon pobjede koja je njegovu momčad dovela nadomak naslovu

Dinamovi nogometaši su preokretom na Rujevici pobijedili Rijeku 2-1 i tri kola prije kraja imaju četiri boda prednosti nad jedinim preostalim konkurentom za naslov.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Evo što je nakon utakmice, prvo za kamere MAX Sporta, rekao trener Plavih Sergej Jakirović.

„Prvo poluvrijeme nismo bili dobri, Rijeka je bila bolja. Previše smo bili razvučeni, pa smo odlučili promijeniti sustav na poluvremenu. Penal nas je presjekao, ali onda smo pokazali ogromnu mentalnu snagu i iskustvo te preokrenuli rezultat. Jako mi je drago zbog Hoxhe jer će mu to dati puno na samopouzdanju. Ovo su ogromna tri boda u direktnom dvoboju i korak smo bliže cilju.”

Utišali ste Zmajevo gnijezdo.

„Kolega Sopić je opisao Rujevicu kako on samo zna, publika ovdje daje energiju momčadi, ali Dinamo je uspio i sedmi puta pobijediti na Rujevici.”

Hoxha je bio u manjoj krizi, ali je svojim potezom donio pobjedu i veliku prednost u borbi za naslov.

„Hoxhu smo dugo skautirali i u nedostatku opcija koje smo tražili, doveli smo ga jerr nam je to bilo najviše isplativo. On je moćan, brz i drago mi je zbog njega, momčad ga stalno bodri i uspio je zabiti odlučujući gol."

Dinamo je prošao velik put kroz ovu sezonu, od trećeg do prvog mjesta u prvenstvu.

„Sad mi djeluje nestvarno jer smo stvarno prošli svašta. Kao da su svi jedva čekali da Dinamo potone, ali ljudski i prirodno je da jedva čekaš da netko potone kad je toliko dominantan kroz godine."

Selahi je bio na rubu drugog žutog nakon starta nad Baturinom.

„Komentirali smo sa sucima maloprije. Sa svojeg gledišta, sudac je mislio da nije za drugi žuti. Vidjeli ste odmah reakciju klupe Rijeke koja je izvadila Selahija iz igre”.

Slijedi Osijek.

„Jako dobra momčad s odličnim trenerom, neće biti lako, ali moramo sve napraviti da osvojimo tri boda. Vjerujem da će biti pun stadion."

Na konferenciji za medije Jakirović je imao štošta za reći.

"Podijelio bih utakmicu na dva dijela. Rijeka je u prvom dijelu bila bolja u svim segmentima igre. Kontrolirali su nas u svemu pa smo zato na poluvremenu promijenili sustav. To nam je donijelo balans, ali onda u nastavku šok, zakašnjeli start Pierra, ali momčad je pokazala veliku klasu, mentalnu snagu i iskustvo. Odlučila je kvaliteta Petkovića, a Hoxha… Razmišljali smo hoćemo li braniti bod, ali na kraju smo mijenjali poziciju za poziciju i pogodili smo."

Je li prvenstvo riješeno?

"Sve dok matematički ne bude gotovo - nije gotovo. Znamo što nam je činiti. Devet bodova je u igri. Mi smo htjeli ovisiti sami o sebi i u tome smo uspjeli."

Emotivna utakmica za vas?

"Zahvaljujem se cijeloj momčadi, igračima i vodstvu kluba, koji su mi izrazili veliku podršku. Bilo je teško, ali moram raditi svoj posao."

U nastavku ste također imali problema, iako je to sve izgledalo puno bolje nego u prvom dijelu.

"Naravno, ali to je i zasluga Rijeke. Oni su išli po pobjedu. Znamo kako je igrati ovdje. Bih li bio zadovoljan s 1-1 u drugom dijelu? Bih, pogotovo kad se uzme u obzir kako se rezultat kretao."

Mađarski arbitar, kazneni udarac za Rijeku, prekršaj Selahija - može li katak komentar na to?

"Selahi? Reakcija klupe Rijeke je sve pokazala. Pierre-Gabriel? Kažu igrači da je kazneni udarac bio, iako nisam još vidio snimku."

Par riječi o individualnoj kvaliteti Brune Petkovića?

"Bruno svakako puno utječa na našu igru. Kad ga nije bilo dva mjeseca, to se jako osjetilo. On je klasa. Nema se tu što previše pričati. Reprezentativac, vođa, kapetan."



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNK Rijeka

Ostale Vijesti