REUTERS/Mike Hutchings
REUTERS/Mike Hutchings

Nadal nakon objave Federera: „Ovo je tužan dan za mene osobno i za sport u cijelom svijetu“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.09.22. | 18:29

Federer se danas umirovio, a tijekom karijere vodio je epske bitke s Rafom Nadalom i Novakom Đokovićem

Odluku o umirovljenu priopćio je jedan od najvećih tenisača i sportaša svih vremena Roger Federer. Kraj je to jedne velike igračke karijere u kojoj je osvojio 103 ATP titule, a među njima i 20 Grand Slam turnira. 41-godišnji Švicarac je rekordna 237 tjedna zaredom bio svjetski broj jedan, a najveće uspjehe ostvarivao je na terenima All England Cluba budući da je čak osam puta osvajao Wimbledon.

Nakon njegovog prioćenja stižu reakcije kolega tenisača, drugih poznatih osoba i službenih kanala turnira koje je osvajao. U nastavku vam donosimo reakcije na njegovu mirovinu.

WIMBLEDON, gdje je Federer osvojio rekordnih osam naslova

"Roger, gdje početi? Bila je privilegija svjedočiti tvom putu i vidjeti te kako postaješ prvak u svakom smislu te riječi.Tako će nam nedostajati pogled na tebe kako krasi naše terene, ali sve što za sada možemo reći je hvala ti za uspomene i radost koju si pružio tolikima."

JUAN MARTIN DEL POTRO

"Volim te, Roger. Hvala ti za sve što si učinio u tenisu i sa mnom. Svijet tenisa nikada neće biti isti bez tebe.

ANDY RODDICK

"Živio Roger. Hvala na podijeljenim sjećanjima prijatelju. Bila je čast podijeliti vrijeme i iskustvo na najsvetijim terenima u našem sportu. Ne budi stranac".

ROLAND GARROS

"Inspiracija na terenu i izvan njega. Hvala ti, Roger."

DENIS ŠAPOVALOV

"Uzor za mene i mnoge druge!! Hvala na svemu, Roger. Bila je privilegija dijeliti teren s tobom!!"

DAVID FERRER

"Najtužniji dan u tenisu. Hvala g. Federer."

GARY LINEKER

"Bio je jedan od najvećih užitaka u životu gledati te kako igraš. Mnogima si donio toliko radosti. Sretno u svemu što slijedi."

JUDY MURRAY, majka Andya Murraya

"Kraj jedne veličanstvene teniske ere."

BILLIE JEAN KING

"Roger Federer je prvak. Ima najkompletniju igru svoje generacije i zarobio je srca ljubitelja sporta diljem svijeta nevjerojatnom brzinom na terenu i snažnim teniskim umom. Imao je povijesnu karijeru sa uspomenama koje će živjeti i dalje. Čestitamo Roger Federer. Želimo ti sve najbolje dok se tvoje putovanje nastavlja".

RAFA NADAL

„Dragi Roger, moj prijatelju i suparniče. Volio bih da ovaj dan nikada nije došao. Ovo je tužan dan za mene osobno i za sport u cijelom svijetu. Bilo mi je zadovoljstvo, ali i čast i privilegija dijeliti sve ove godine s vama, proživljavajući toliko nevjerojatnih trenutaka na terenu i izvan njega. Imat ćemo još mnogo zajedničkih trenutaka u budućnosti, ima još puno stvari koje trebamo raditi zajedno, znamo to. Za sada ti iskreno želim svu sreću sa suprugom Mirkom, djecom, obitelji i uživaj u onome što je pred tobom. Vidimo se u Londonu.“

(Hina, G)


Tagovi

Roger FedererWimbledonRafael Nadal

Ostale Vijesti