REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Yakin: „Naša taktika je bila pun pogodak“

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 15.06.24. | 19:18

Švicarci puni optimizma nakon slavlja protiv Mađara

Izbornik švicarske nogometne reprezentacije Murat Yakin nakon 3-1 pobjede protiv Mađarske u dvoboju 1. kola skupine A na Euru pohvalio je atmosferu na tribinama te je bio posebno ponosan na taktičku izvedbu svoje momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Danas smo mogli uživati u veličanstvenoj atmosferi s našim navijačima na tribinama, dok je moja uloga kreirati atmosferu u momčadi. Volim uspoređivati nogomet sa šahom, a danas je naša taktika bila pun pogodak. Igrali smo u ovakvoj formaciji iz razloga što smo se fokusirali na naše jake strane i zato smo jako otežali život suparniku u prvom poluvremenu. U nastavku nas je ulazak Bolee stavio pod pritisak, ali i mi smo na klupi imali svježe napadače koji su ulaskom uspjeli zadržati loptu. No, nisam zadovoljan našom igrom u drugom poluvremenu, protiv Škotske moramo biti bolji".

Igračem utakmice proglašen je švicarski kapetan Granit Xhaka.

"Imamo jaku konkurenciju unutar momčadi. Ostvarili smo prvi cilj i osvojili tri boda, a sad se moramo pripremiti za srijedu i Škotsku. Mislim kako mi je trenerski tečaj pomogao sagledati utakmicu u drugom svjetlu pa sam korak ispred protivnika. Za mene je važno imati i pozitivan utjecaj na momčad", kazao je Xhaka koji je pohvalio i brojne navijače na tribinama:

"Atmosfera je bila fantastična".



Tagovi

Euro 2024Švicarska nogometna reprezentacijaMađarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti