REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

VIDEO Švicarci u Kölnu održali sat nogometa neuvjerljivim Mađarima!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 16:38

Švicarci su bili agresivniji u svakom duelu, bliži lopti i protivniku, organiziraniji i odlučniji, dok su Mađari djelovali ispuhano, uplašeno, bez nekog posebnog plana igre ili ideje kako ugroziti protivnika

Nekoć je generacija predvođena Puskasom, Kocsisem i Hidegkutijem zaradila naziv Laka konjica, zbog svog lepršavog i atraktivnog nogometa, a ova aktualna garnitura mađarske nogometne generacije je, izuzev 15-ak minuta u drugom dijelu, danas u Kölnu protiv Švicarske bila bliža usporedbi s „mrvim konjem“. Švicarska je na RheinEnergieStadionu održala sat nogometa Mađarima. Izabranici Murata Yakina su pokazali kako se igra jedna turnirska utakmica i dokazali kako prijašnja forma ne igra nikakvu ulogu u ovakvim utakmicama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Švicarci su redovito bili agresivniji u svakom duelu, bliži lopti i protivniku, organiziraniji i odlučniji, dok su Mađari djelovali ispuhano, uplašeno, bez nekog posebnog plana igre ili ideje kako ugroziti protivnika. Možda su rezultati na posljednjim velikim natjecanjima uljuljkali mađarsku reprezentaciju, ali ovako slabu utakmicu, posebice obrambeno, momčad Marca Rossija nije odigrala već duže vrijeme. Stigli su Mađari do daha sredinom drugog dijela, ali bilo je to kratkog vijeka i na koncu su sasvim zasluženo poraženi s 1-3.

Vidjelo se to od samog starta kada su njegovi igrači kasnili u dodavanjima i duelima, kada nikako nisu uspijevali osvojiti tz.v „ničije lopte“ i na koncu su sasvim zasluženo poraženi.

U 12. minuti je MVP današnjeg ogleda u Kölnu Michel Aebischer presjekao obranu Mađara okomitom loptom koju je lagano u mrežu pospremio Kwadwo Duah. Nakon kraće provjere zaleđa, iz VAR sobe je glavnom arbitru Slavku Vinčiću došao signal da može pokazati na centar, a švicarskim igračima u polju da pohitaju u zagrljaj igračima s klupe.

Nisu tu stali Švicarci, nastavili su s pritiskom pa je Vargas nakon lošeg dodavanja Kerkeza izašao u situaciju jedan na jedan s Gulacsijem, koji mu je obranio čisti zicer.

No u 45. nije bilo dvojbe: Aebischer je primio loptu na 20-ak metara, varkom tijela izbacio svog čuvara i onda dalekometnim projektilom naciljao desni kut za 2-0.

Jasno da je na poluvremenu bilo povišenih tonova u svlačionici Mađara koji su u drugi dio izašli sa sasvim drugačijim gardom.

I onda su stigli do pogotka u 66. minuti. Dominik Szoboszlai je naciljao prostor druge stative gdje je lukavo pažnji braniča izbjegao Barnabas Varga i u padu glavom zabio za 1-2.

Jurnuli su Mađari po izjednačenje, imali nekoliko zanimljivih prilika, međutim, do pogotka do kraja utakmice nisu stigli. Ali zato jesu Švicarci – u samom finišu sjajnim lob udarcem Embolo je zabio za konačnih 1-3!

Pogotke pogledajte OVDJE (HTV)

Mađarska – Švicarska 1-3

Köln. Stadion: RheinEnergieStadion. Gledatelja: 41.676.

Sudac: Slavko Vinčić.

Strijelci: 0-1 Duah (12., Aebischer), 0-2 Aebischer (45., Freuler), 1-2 Varga (66., Szoboszlai), 1-3 Embolo (90+3)

Žuti kartoni: Szalai, Fiola (Mađarska), Wdimer, Freuler (Švicarska).

Mađarska: Gulacsi - Lang (od 46. Bolla), Orban, Szalai (od 79. Dardai) - Fiola, A. Nagy (od 67. Kleinheisler), Schafer, Kerkez (od 79. Adam) - Sallai, Szoboszlai – Varga.

Švicarska: Sommer - Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer (od 58. Stergiou), Freuler (od 86. Sierro), Xhaka, Ndoye (od 86. Rieder)- Aebischer, Vargas (od 74. Embolo) – Duah (od 68. Amdouni).



Tagovi

Euro 2024Mađarska nogometna reprezentacijaŠvicarska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti