REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

VIDEO Lunjin poklonima otvorio vrata za pobjedu Rumunja! Postignut najljepši gol na Euru

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 16:52

Rumunjska je upisala tri boda u prvom kolu skupine E razbivši indisponirane Ukrajince na čelu s vratarom Real Madrida, završilo je 3-0

Rumunjska je deklasirala indisponiranu Ukrajinu na otvaranju skupine E, susret je završen s glatkih 3-0. Porazu blagog favorita u ovom susretu kumovale su dvije pogreške vratara Kraljevskog kluba koji ovog ponedjeljka nije bio na razini, ali sve čestitke idu Rumunjima koji su poklone iskoristili.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ukrajina se Rumunjskoj u prvom dvoboju skupine E suprotsavila u napadački jakom sastavu, a svoje adute imali su i njihovi protivnici. Prvih dvadesetak minuta gotovo da se ništa nije dogodilo, Ukrajinci su imali posjed, a Rumunji jedan pokušaj iz daljine, kao i Artem Dovbik, no to u 'suši' događaja je bilo tek da se zabilježi.

Stadion je bio sav u žutom, jer jednima i drugima to je osnovna boja, no činilo se da je Rumunja više, sasvim razumljivo jer u Ukrajini je rat, motiv nogometašima da dobrim igrama razvesele napaćenu naciju, no ovaj put su podbacili.

I tako, dok su Ukrajinci bili malo bolji, poveli su Rumunji sjajnim pogotkom koji je zabio Niciolae Stanciu s ruba kaznenog prostora pogodivši rašlje u 29. minuti. Ovaj gol sigurno je dosad jedan od ljepših na prvenstvu, ako ne i najljepši, ali ide na dušu vratara ukrajinske reprezentacije i Real Madrida Andrija Lunjina, ali i stopera Mikole Matvijenka koji je pod pritiskom vratio loptu čuvaru mreže, a on nabio do Denisa Mana koji je potom asistirao za pogodak.

Stanciu je bio blizu i drugog gola u 39. minuti, jer je izravno iz kornera pogodio gredu, kakav bi to tek bio pogodak...

I kada se u nastavku činilo da su se Ukrajinci malo sabrali, stigla je nova pogreška Lunjina i još jedan dalekometni pogodak. Ovaj put je pogodio Razvan Marin s 25 metara pokraj zbunjene ukrajinske obrane, a lopta je Lunjinu prošla kroz ruke i završila u mreži za osjetno vodstvo – 2-0.

No, ni tu nije bio kraj ukrajinskim problemima, jer uskoro je Man prošao kroz srce obrane i dodao neometanom Denisu Dragusu koji je zabio s tri metra za tri razlike. Ukrajina se u potpunosti raspala, ništa nije štimalo u njihovim redovima i tu je priči bio kraj...

Osim par pokušaja Ukrajinaca, vrijedi istaknuti kako je majstor Stanciu ispraćen pljeskom s tribina kada je izlazio iz igre. Rumunji sada sanjaju prolazak skupine, a Ukrajinci su u teškom položaju nakon poraza te moraju nešto mijenjati. U nadoknadi je Roman Jaremčuk lobom pogodio gredu, prekasno je to bilo, nisu uspjeli dati ni počasni pogodak.

Pogotke pogledajte OVDJE (HTV)


RUMUNJSKA – UKRAJINA 3-0 (1-0)

München. Stadion München Arena. Gledatelja: 59000.

Sudac: Glenn Nyberg (Švedska).

Strijelci: 1-0 – Stanciu (29., Man), 2-0 – R. Marin (53.), 3-0 – Dragus (57., Man)

Rumunjska (4-1-4-1): Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin (od 75. Rus) – Man (od 62. Hagi), R. Marin, Stanciu (od 87. Racovitan), Coman (od 62. Mihaila) – Dragus (od 75. Puscas). Izbornik: Edward Iordanescu.

Ukrajina (4-2-3-1): Lunjin – Konoplja (od 72. Timčik), Zabarnji, Matvijenko, Zinčenko – Stjepanenko (od 62. Bražko), Šaparenko (od 62. Jaremčuk) – Cigankov (od 62. Jarmolenko), Sudakov (od 83. Malinovskij), Mudrik – Dovbik. Izbornik: Serhij Rebrov.

Žuti kartoni: R. Marin (Rumunjska), Konoplja (Ukrajina).

Crveni kartoni: -




Tagovi

Euro 2024Rumunjska nogometna reprezentacijaUkrajinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti