REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

Uefa će odati počast Franzu Beckenbaueru na svečanom otvaranju

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 11.06.24. | 15:29

Svečano otvaranje će prethoditi prvoj utakmici na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, u kojem će Njemačka igrati protiv Škotske

Preminuloj njemačkoj nogometnoj legendi Franzu Beckenbaueru Uefa će odati počast na ceremoniji otvaranja Eura u Münchenu, priopćilo je krovno tijelo europskog nogometa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Beckenbauer, jedan od najvećih igrača svoje zemlje, bio je kapetan reprezentacije Zapadne Njemačke koja je trijumfirala na Europskom prvenstvu 1972. i Svjetskom prvenstvu 1974., a naslov svjetskog prvaka osvojio je i 1990. kao njemački izbornik. Preminuo je u siječnju u dobi od 78 godina.

Na ceremoniji otvaranja Beckenbauerova supruga Heidi će nositi pehar Henrija Delaunayja - trofej prvenstva - zajedno s dva njemačka kapetana osvajača Eura, Bernardom Dietzom i Jürgenom Klinsmannom.

To će biti podsjećanje "na sva tri njemačka trijumfa na Euru", objavila je Uefa u utorak u službenom priopćenju.

Europsko prvenstvo će svečanom biti otvoreno na stadionu na kojem svoje domaće utakmice igra Bayern München, klub u kojem je Beckenbauer igrao više od desetljeća i triput zaredom osvojio Kup prvaka (od 1974. do 1976.).

Svečano otvaranje će prethoditi prvoj utakmici na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, u kojem će Njemačka igrati protiv Škotske, a radi se o dvoboju prvog kola u skupini A.

(Hina)


Tagovi

Euro 2024EUROFranz BeckenbauerNjemačkaNjemačka nogometna reprezentacijaUEFA

Ostale Vijesti