REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

Trzavice među 'Crvenim vragovima'? Martinezu istječe ugovor, nitko mu nije ponudio novi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 10:03

Situacija u belgijskoj reprezentaciji uoči početka Mundijala očito nije idealna, osim problema s ozljedama, postoje i nesuglasice oko izbornikova ugovora

Belgija će danas (16.00) odigrati svoj zadnji pripremni susret, suparnik će u Kuvajtu biti Egipat. Izbornik Roberto Martinez na press konferenciji uoči utakmice otvorio je karte i rekao kakvi su mu planovi, tko će u napadu zamijeniti Romelua Lukakua.

"Neće igrati Leandro Trossard, osjetio je manju ozljedu pa nećemo riskirati. Bit će u redu. Što se tiče Lukakua, njega sigurno nećemo imati u prvoj utakmici protiv Kanade, poslije ćemo vidjeti kako će se razvijati ta ozljeda. Protiv Egipta počet će u napadu Batshuayi, kasnije će ući Openda, nećemo igrati s lažnom devetkom.", kazao je Martinez.

No, u Belgiji se sve više priča o Martinezovoj budućnosti na klupi 'Crvenih vragova', a u toj priči, čini se, nešto 'smrdi'. Naime, Martinezov ugovor istječe s krajem godine, on je izbornik Belgije do 31.prosinca. A još se ne zna što će biti poslije. Iako, iz Saveza su više puta rekli da vide Martineza na izborničkoj klupi i nakon Katara, no, oglasio se njegov odvjetnik Jesse de Preter. I uzburkao vode.

"Svima je poznata namjera Saveza. Oni koriste svaki trenutak da izjave kako žele graditi budućnost belgijskog nogometa s Robertom, a to je također izraženo u nedavnim kontaktima. No, konkretnog prijedloga nikad nije bilo, a navodno je namjera bila sve finalizirati prije puta u Katar. Uopće me ne smeta nedostatak ponude, nego rezultat pogrešne komunikacije. Naime, javnost počinje misliti da je Roberto taj koji se koči dogovor ili traži previše novca. To uopće nije slučaj. Roberto je internacionalni vrhunski trener, koji godišnje dobiva ponude od klubova pod boljim financijskim uvjetima od sadašnjeg (3 milijuna eura godišnje, napa.a.). Tako je već šest godina, novac nikad nije bio problem.”, izjavio je Martinezov odvjetnik i dodao:

"Zbog stava Saveza, koji smatram nepoštovanjem prema najuspješnijem treneru reprezentacije u povijesti belgijskog nogometa, stvara se negativna atmosfera oko Robertovih planova... Igrači se također mogu početi pitati što se događa. Ovo nije dobro. Od 2016. Roberto je svojim strukturnim poboljšanjima definitivno doveo Belgijski nogometni savez u moderna vremena. Ti projekti zaslužuju više pažnje od ovakvih polovičnih stvari. Dok je Bart Verhaeghe još bio na čelu kao potpredsjednik, nikada nismo imali ovaj problem, sve je jednostavno bilo jasno. Nije to tako teško.", podigao je prašinu Jesee de Preter i 'izazvao' Savez, čeka se odgovor.

A neki mediji tvrde da u Savezu čekaju kako će Belgija proći na SP-u i tek tada vidjeti hoće li Martinezu uistinu ponuditi konkretan, novi ugovor. U svakom slučaju, nije nešto pozitivno uoči Mundijala, trzavice između Saveza i izbornika, odnosno njegova odvjetnika, sigurno nisu pomoć momčadi prije početka turnira. (T.N.)



Tagovi

Roberto MartinezBelgijaHrvatskaMarokoKanadaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.belgijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti