REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Ten Hag opleo po Southgateu: „Njegova vizija je zabiti jedan gol, a onda se povući i igrati na kontre“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.06.24. | 11:11

Kritike na račun Engleza nakon minimalne pobjede nad Srbijom

Treba biti pošten pa reći kako je sinoćnji ogled Engleske i Srbije u Gelsenkirchenu bio efikasna pilula za spavanje. Nakon što mu je momčad povela pogotkom Judea Bellinghama, engleski izbornik Gareth Southgate ponovno se odlučio na, ono što se voli zgodno nazvati - 'kompaktnost', a u stvarnosti je stiskanje kočnice i opreznija igra.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na koncu se ogled malo otvorio u posljednjih 20-ak minuta, ali i dalje je to bilo dosta tanko, s obje strane. O tome svjedoči i statistika. Naime, Srbi (6) i Englezi (5) su izmijenili 11 udaraca prema vratima što je najmanje u jednoj utakmici Europskog prvenstva otkako se bilježi ova statistika (od 1980. godine).

Kako god, Englezi su se osladili trobodom, no nikoga nisu impresionirali, ponajmanje Southgate koji se ponovno opredijelio za oprezniju varijantu. OK, posao je odrađen, pobjeda na startu je uvijek najvažnija, ali momčad koja u svojim redovima ima Kanea, Bellinghama, Fodena, Saku... je ostala dužnik na startu natjecanja.

A taj ogled je za nizozemsku TV postaju NOS komentirao i aktualni trener Man. Uniteda Erik ten Hag.

„Takva je vizija nogometa engleskog izbornika. Engleska će povesti 1-0, a onda će se izbornik odlučiti kockati s tim da mu momčad postane kompaktna i stoji u bloku, a do kraja utakmice se nada da će netko od njegovih igrača na individualnu kvalitetu nešto učiniti“, kritizira Ten Hag.

Međutim, nije baš da je Ten Hag čovjek koji ima pravo kritizirati nečiji stil igre, jer njegov United je ove sezone bio sterilan i malaksao. O gledljivosti također ne treba trošiti previše riječi. Ali jasno je zbog čega se Ten Hag odlučio ovako javno kritizirati kolegu – na Old Traffordu već neko vrijeme razmišljaju o tome da upravo Southgateu gurnu ugovor pod nos.

Nije Southgate bio jedini kandidat novih vlasnika, Ineos grupe, koja je preuzela upravljačke pozicije kluba. United je posljednjih mjeseci obavio razgovore sa Thomasom Tuchelom, Robertom De Zerbijem, Thomasom Frankom, Kieranom McKennom, Mauriciom Pochettinom te Marcom Silvom i na koncu se, navode otočki mediji, ipak odlučili da Ten Hag ostane trener.

„Nije tajna da su razgovarali s brojnim kandidatima. Iz kluba su mi rekli da su pričali s Tuchelom, ali da su na koncu stigli do zaključka kako već imaju najboljeg trenera“, likuje Ten Hag, dodavši kako pregovori između njega i United teku dobro, ali da ništa još nije potpisano. (pz)



Tagovi

Euro 2024Engleska nogometna reprezentacijaErik ten HagGareth Southgate

Ostale Vijesti