REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

Španjolski izbornik poručio La Roji: „Obrana protiv Modrića, Kramarića i Budimira stvar je svih vas!“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 17:28

Nahvalio je posebno jednu Modrićevu sposobnost

Ovog ponedjeljka ujutro,španjolski izbornik Luis de la Fuente održao je svoj prvi tehnički razgovor s 26 pozvanih Španjolaca za Euro i fokusirao svoj govor na potrebu da se svi igrači žrtvuju u pritisku i zajedničkoj obrani.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Obrana Modrića, Kramarića ili Budimira nije samo stvar Laportea ili Le Normanda, Nacha, Viviana ili ostalih braniča, to je stvar svih vas!", rekao je izbornik svojim igračima. De la Fuente smatra da će “samo timski rad, uz pomoć suigraču i uz sposobnost vraćanja lopte” dovesti do prolaska grupne faze u kojoj se njihova reprezentacija susreće s Hrvatskom, u subotu u Berlinu, a zatim s Italijom i Albanijom.

Ranije danas su reprezentativci obavili obaveze prema UEFA-i poput fotografija koje će kasnije emitirati video semafori stadiona na utakmicama. Igrači su prošli tri stanice, jednu za video, drugu za fotografiju i treću za dokumentaciju. Luis de la Fuente i njegov stručni stožer učinili su isto, javili su španjolski kolege iz Njemačke. Upravo nakon te aktivnosti izbornik je pozvao svoje izabranike na prvi razgovor o Hrvatskoj.

Izbornikov govor popraćen je bio slikama posljednje utakmice Vatrenih, one koju su prošlog vikenda odigrali protiv Portugala. De la Fuente igračima je skrenuo pozornost na Modrićevu sposobnost izvođenja kontranapada jednim dodavanjem.

"To najbolje ide Hrvatskoj, koja će čekati napade Španjolske da pokuša ukrasti i krenuti u kontru tražeći prostore na krilima, jer i Carvajal i Grimaldo, koji će u subotu igrati u Berlinu, imaju jasnu ofenzivnu vokaciju. Dalić to zna, a Dalić će protiv Španjolske igrati da se skloni i krene u protunapad, s dva središnja beka poput Stanišića i Gvardiola i ispred njih nekim poput Brozovića i Kovačića", smatraju španjolski kolege iz AS-a.

Izbronik Dalić rekao je da je zadovoljan kako je Hrvatska izgledala protiv Portugala te se nada da ćemo tako izgledati i na Euru, a eto, Španjolska je prvi ispit pa ćemo već u subotu saznati možemo li to ponoviti. Ovo što smo vidjeli u pripremama izgledalo je sjajno i budemo li tako nastavili La Roja se mora paziti Los Fuegosa i u obrani će im doslovno trebati baš - svi! (eg)



Tagovi

Luis de la FuenteEuro 2024španjolska nogometna reprezentacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti