REUTERS/Bernadet Szabo
REUTERS/Bernadet Szabo

Spalletti: “Trebali smo zabiti treći gol i ranije slomiti Albaniju”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 08:02

Europski prvaci pobjedom su počeli turnir, a nakon utakmice govorili su napadač Chiesa te talijanski izbornik

Albanija je šokirala Talijane golom već u 22. sekundi susreta, ali su aktualni europski prvaci do 16. minute okrenuli i poveli 2-1, što je bio konačan rezultat.

„Razdrmao nas je taj rani pogodak i dobro je djelovao na nas. Odmah smo krenuli s napadima, preokrenuli smo rezultat, a zaslužili smo i više pogodaka. Na kraju smo vrlo malo riskirali i moramo se poboljšati u tom privođenju utakmice kraju. Na ovoj razini se svašta može dogoditi u završnici, svaki suparnik te može kazniti“, rekao je napadač Italije Federico Chiesa.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Igrač utakmice koji je dobio mali pokal od organizatora, još je dodao:

„Izbornik je od nas zatražio kontrolu nad igrom. Mislim da smo mogli imati više okomitijih dodavanja u nastavku, ali je na kraju ovo ipak vrlo dobar početak prvenstva. Ljudi se prema nama ponašaju kao da smo autsajderi, a mi smo imali jako dobru izvedbu. Sada nam slijedi još veći test, ogled protiv sjajne Španjolske“, kazao je Chiesa.

Slično je ogled protiv Albanaca komentirao talijanski izbornik Luciano Spalletti. Pobjedu je posvetio pokojnom bratu Marcellu koji je na dan utakmice trebao slaviti 72. rođendan, no umro je prije nešto više od pet godina, a bio je također u nogometu.

„Vidjeli smo puno dobrih stvari u ovom susretu, ali ništa neće biti od svega ako ih ne ponavljamo ubuduće i dodatno poboljšavamo. Žao mi je što nismo zabili treći pogodak čime bi slomili suparnika. Izgradili smo neke mogućnosti da krenemo prema naprijed, ali bi se onda vraćali. To nije dobro. Albanija se podigla, uvukli smo se u obranu, ali na kraju se pišu tri boda i to je najvažnije“, kazao je Spalletti. (Hina, dku) 


Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijaLuciano SpallettiFederico ChiesaAlbanska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti