REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

SASTAVI (Rumunjska - Nizozemska): Izmjene na obje strane, po četvrtfinale s najjačim snagama

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 16:36

Utakmica je na rasporedu u 18 sati

Rumunjska će u Münchenu tražiti još jedan iznenađujući skalp, kada će svoju snagu odmjeriti protiv Nizozemske. Izabranici Edwarda Iordanescua bili su na vrhu iznimno tijesne skupine E te zaslužili susret s Nizozemcima, koji su bili osuđeni na neočekivano treće mjesto u skupini D.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rumunjska je okončala 24-godišnji izgon iz nokaut faze velikih turnira, nakon što je posljednji put napredovala dalje od grupne faze Europskog prvenstva 2000. prije nego što je pala na prvoj prepreci u izdanjima 2008. i 2016. Trijumf u samo jednoj od zadnjih sedam utakmica na svim turnirima također ne daje Rumunjskoj puno prostora za optimizam, ali nadolazeći protivnici sigurno imaju puno samopouzdanja, unatoč trećem mjestu i 'provlačenju' kroz ušicu igle. Oranje je pretrpjelo poraz u samo jednoj od prethodnih 13 utakmica s Rumunjskom, izgubili su 1-0 u kvalifikacijama za Euro 2008., ali su ispravili te pogreške trijumfom od 2-0 te iste godine, što je ostala njihova jedina bitka na velikim turnirima do danas.

Neželjenu obrambenu promjenu mora napraviti rumunjski trener Iordanescu, koji je izgubio lijevog beka Nicusora Bancua zbog skupljanja žutih kartona. Ovaj 31-godišnjak je drugi put opomenut u grupnoj fazi protiv Slovačke. Desni bek Vasile Mogos i Deian Sorescu - kojemu je ugodnije u ulozi napadača - smatraju se dvojicom glavnih kandidata za zamjenu Bancua, a prvi bi mogao dobiti prednost zbog svog obrambenog stila, čime bi Andrei Ratiu bio pomaknut ulijevo. Marin je opet u treningu, a Iordanescu ima nedoumicuc u napadu, gdje se bore Ianis Hagi, Dennis Man, Florinel Coman i Valentin Mihaila za dva mjesta s obje strane Denisa Dragusa. Nasuprot tome, svaki bi nizozemski vojnik trebao biti dostupan, ali očekuju se taktičke promjene u veznom redu. Uz to, Joshua Zirkzee sada ponovno u trenira nakon kratke bolesti.

Uz svo dužno poštovanje prema Rumunjskoj, Nizozemska do sada još nije pokazala za što je doista sposobna, Koemanovi bistri napadači trebali bi doći do punog sjaja tek u ovoj utakmici.

Rumunjska (4-1-4-1): Nita - Ratiu, Dragušin, Burca,Mogos - M. Marin - Man, Stanciu, R. Marin, Hagi - Draguš

Nizozemska (4-3-3): Verbruggen - Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake - Schouten, Simons, Reijnders - Bergwijn, Depay, Gakpo




Tagovi

Rumunjska nogometna reprezentacijanizozemska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti