REUTERS/Robin Rudel
REUTERS/Robin Rudel

SASTAVI (Mađarska – Švicarska): Iznenađenja u Yakinovih prvih 11, Rossi s malim korekcijama

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 14:29

Utakmica počinje u 15.00

Mađarska i Švicarska započet će svoj put na Euru 2024. susretom skupine A na stadionu Rhein Energie Stadionu u Kölnu. Utakmica je na rasporedu od 15 sati uz izravan prijenos na HRT 2.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mađarska je izgubila samo jednu od svojih zadnjih 14 međunarodnih utakmica od početka 2023. i prošli su neporaženi kroz kvalifikacije za Euro 2024. pobijedivši u pet i remiziravši u tri utakmice od osam kako bi po prvi put bili na vrhu svoje skupine. Zbog sjajne statistike smatraju ih jednim od 'dark horseva' ovog turnira.

Mađarska želi pobjednički startati u skupini A, ali susreću se sa Švicarskom koja je pobijedila u šest od posljednjih devet susreta između te dvije nacije.

Današnji susret bit će tek drugi put da su se Mađarska i Švicarska susrele na velikom turniru. U pripremama za Euro 2024., Švicarska je razbila Estoniju s 4-0 u njihovoj prvoj od dvije pripremne utakmice, četiri dana prije remija 1-1 s Austrijom. Yakin je pod pritiskom da odvede Švicarsku u nokaut fazu budući da su Švicarci napredovali iz grupne faze na svakom od posljednjih pet Europskih prvenstava i nezaboravno stigli do četvrtfinala na Euru 2020., što je pothvat koji žele ponoviti ovog ljeta.

Utakmicu sudi Slavko Vinčić, a asistirat će mu Tomaž Klančnik I Andraž Kovačić uz četvrtog suca Radu Obrenovića, dok će VAR sudac biti Nejc Kajtazovič.

POSTAVE:

Mađarska (3-4-3): Gulacsi - Lang, Orban, Szalai - Fiola, A. Nagy, Schafer, Kerkez - Sallai, Varga, Szoboszlai

Švicarska (3-4-3): Sommer - Schär, Akanji, Rodriguez - Widmer, Xhaka, Freuler, Ndoye - Aebischer, Duah, Vargas




 


Tagovi

Mađarska nogometna reprezentacijaŠvicarska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti