REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Olmo: „Svejedno mi je zabijem li ja ili Unai Simon, bitna je samo pobjeda“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 13:53

Španjolski veznjak najavio je finalni ogled protiv Engleza u Berlinu (nedjelja, 21 sat)

„Zašto bi mijenjali svoj načine igre ako funkcionira? Igramo jedinstveno na ovom turniru, jasno da uvijek postoji prostor za napredak, ali pripremamo se za finale na isti način kao i do sada“, odgovorio je na pitanje o promjeni plana igre za finale protiv Engleza Dani Olmo.

Španjolski veznjak je prenio bilo momčadi koja očito nema u planu igrati defenzivno. Španjolci se drže prokušanog recepta.

„Imamo priliku osvojiti Euro nakon 12 godina i to je jedino što želimo“, govori Olmo kojeg je dočekalo pitanje i nada li se četvrtom golu na turniru.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

„Sasvim mi je svejedno hoću li zabiti ja ili Unai Simon, dok god na kraju upišemo pobjedu. Što se Zlatne kopačke tiče, Harry Kane i ja smo poravnati, ali ako zabije Fabian Ruiz koji ima dva ili Morata zabije hat-trick onda smo svi na tom broju. Sretan ću biti ako bilo tko od nas dobije tu nagradu“.

O tome kako se osjeća uoči finala.

„Spreman sam. I mentalno i fizički sam na najboljoj razini. Imamo posebnu priliku, jednu utakmicu smo udaljeni od slave“.

Konačno je 'prepoznat' na svjetskoj nogometnoj mapi...

„Meni je bitno jedino ono što se o meni misli unutar reprezentacije i da momčad pobjeđuje. Ta individualna priznanja će doći kasnije. Fokusiran sam isključivo na finale“.

Olmo je na meti Bayerna i brojnih premierligaša...

„Vidjet ćemo. Ne želim sada o tome pričati, potpuno vjerujem svojim zastupnicima i sada ne želim misliti ni o čemu drugome osim o ogledu s Englezima“.

Svijetla budućnost je i pred Lamineom Yamalom...

„On je impresivan igrač, sa 16 godina radi stvari koje nitko prije njega nije radio. Njegovi mentalni kapaciteti i ukupni rad su jako dobri za ovu momčad“.

O Alvaru Morati...

„Alvaro uvijek daje najbolje od sebe i kao suigrač i kao kapetan ove reprezentacije. On je igrač koji naporno radi i tkogod zabije, on će jednako proslaviti s njim pogodak“.

Put do finala bio je zahtjevan...

„I mi smo patili. Utakmica protiv Njemačke nije bila jednostavna, kao ni protiv Francuza. Imamo negativna iskustva iz kojih učimo i stvari koje moramo ispraviti“.

O Englezima.

„Dvije najbolje momčadi igraju finale. Znamo što nas čeka. Koncentrirani smo na ono gdje smo sada i želimo dati najbolje od sebe“. (pz)



Tagovi

Euro 2024španjolska nogometna reprezentacijaDani OlmoEngleska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti