Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Navijači bez presedana - poslali privatni avion u Hrvatsku po šest janjaca!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 15.06.24. | 09:00

Svašta smo čuli, svačemu svjedočili u ova dva desetljeća praćenja reprezentacije po svim kontinentima, ali da je netko poslao privatni avion u Hrvatsku po šest mladih janjaca iz Hercegovine - e to je ipak nešto nevjerojatno!

Prvo poluvrijeme smo dobili! Glatko! Pobjeda nad Španjolskom na ulicama njemačke prijestolnice dobivena je s hendikepom. Hrvati su suparničke navijače sveli na statističku pogrešku, baš kao što su to napravili prije godinu dana na legendarnom De Kuipu u Rotterdamu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na svaki pokušaj “Eviva Espana”, krenulo je s “Malo vas je, malo vas je...”, pa se nastavilo s već nekom iz navijačkog repertoara. Nisu im pomogli niti Škoti kojih je ovdje u Berlinu bio popriličan broj. Nisu dobili ulaznice za otvaranje protiv Njemačke pa su kiltovi otišli prema Berlinu. I oni su kao nešto krenuli, ali u petak nisu imali ama baš nikakve šanse protiv Hrvata.

U petak smo dočekali prijatelja. Josip s Malešnice uzeo je “bla-bla” pa za 65 eura potegnuo do Berlina. Išlo se preko Praga.

“Stanemo na odmorištu, a tamo valjda 150 autiju s našim regama i svi za Berlin”, priča nam Jopa i vadi iz džepa naljepnice s trobojnicom i napisom BBB - Slavonski Brod.

“Pola odmorišta su polijepili s time, a za Berlin imaju čitav bunker toga”, smije se.

Malo kasnije sjedimo u Berlinu i promatramo šušur. I dalje smo dojma kako domaćini nisu još u potpunosti svjesni što se sprema večeras na Olimpijskom stadionu. Tek pokoji je prošao u dresu Elfa, valjda im je trebala ta pobjeda protiv Škotske da se malo probude. A do tada su mogli svjedočiti “Cro party” u svojem gradu.

Epicentar je bio pored Brandenburških vratiju, nije navijače omela niti kiša koja je najavljena i za subotu a kako je vrijeme odmicalo valjalo je krenuti prema restoranu Remvi koji drži naš navijač Tile. Međutim, brzo smo odustali.

“Ispred restorana je valjda tisuću ljudi. Nema šanse da se uđe”, dobili smo poruku i fotografiju. Sa svih strana svijeta dolazili su Hrvati. Svi u dresovima a neki su otišli korak dalje pa smo tako vidjeli Ferrari s fotografijom Luke Modrića na haubi, odnosno Ivana Perišića na stražnjoj strani. I poruka za kapetana:

“The last dance”.


Malo kasnije srećemo i ekipu sa skupocjenim Mercedesom G63 iz Frankfurta koji je isto tako bio brendiran u kockice a s geografskim lokacijama podrijetla vlasnika koji su se krili se u naljepnicama na automobilu: Gospić - Ljubuški - Livno!

Međutim, play of the day svakako pripada navijačima Hrvatske iz Stuttgarta i Frankfurta a koji su svoju bazu pronašli u jednom našem restoranu u berlinskoj četvrti Neukölln!

Svašta smo čuli, svačemu svjedočili u ova dva desetljeća praćenja reprezentacije po svim kontinentima. I da se pješke išlo prema Berlinu, da se dolazi iz Amerike i Australije na utakmice. Svjedočili smo kako je legendarni navijač Hrvatske išao te 2004. u Portugal na skuteru, ali da je netko poslao privatni avion u Hrvatsku po šest mladih janjaca iz Hercegovine - e to je ipak nešto nevjerojatno!

A upravo to su učinili naši junaci iz Neuköllna. Nisu štedjeli vremena, truda a pogotovo novaca da bi se u smiraj velike utakmice sa Španjolskom osjećali kao kod kuće.

Skupili su se, osigurali logistiku i poslali za Hrvatsku avion s kojim su stigli janjci u Berlin.

“Oko 18 sati krećemo s lešo janjetinom, kasnije dolaze oni sa žara”, glasila je poruka poziva iz Neuköllna uz dodatak:

“A to je samo lagano zagrijavanje za subotu”.

Možemo si tek zamisliti reakciju pilota kada je shvatio da iz Njemačke leti za Hrvatsku i prevozi u Berlin šest janjaca!


Janjetinu nismo probali, žurili smo se na stadion čuti posljednje rečenice najave utakmice od Luke Modrića i Zlatka Dalića, a malo kasnije već se vraćali u Neuruppin gdje smo domaćinima obećali da ćemo gledati prvu utakmicu Njemačke u Irish pubu. Bolje da nismo jer smo bolju atmosferu znali viđati na karminama. Ljudi su sjedili, u miru pili svoja pića i tek nakon svakog od gola digli glas, ne i ruke... Više buke smo napravili prepričavajući dogodovštine iz Berlina. Međutim, svjedočili smo i raritetu a što runda na račun kuće na ovim prostorima svakako jest.

Dobili smo je nakon gola Wirtza u obliku nekakvog likera i tekile. Potom je runda stigla nakon gola Musiale. Treće nije bilo jer valjda iz penala ne vrijede, a četvrta i peta je probila budžet kod domaćina pa je ostala u sferi očekivanja. Na kraju utakmice Nijemci su zapljeskali svom Elfu i lagano se pokupili kućama. Nema tu neke strasti kojom smo okruženi kad igra Hrvatska, još manje nekog ludila kojem svjedočimo na svakom velikom turniru Vatrenih. A priče o putovanju šest janjaca business klasom iz Hrvatske do Berlina vjerojatno bi im spadale u znanstvenu fantastiku. No, kod Hrvata je sve moguće!



Tagovi

VatreniALess aus DeutschlandHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti