REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Nagelsmann: „Odigrali smo 20 najboljih minuta na turniru“; Rüdiger: „Trebali smo ih dokrajčiti“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.06.24. | 08:02

Nijemci su očekivano bili sretni nakon prolaska u četvrtfinale 'domaćeg' Eura.

Njemačka je u subotu uz vrlo dojmljivu igru svladala Dansku u Dortmundu s 2-0 i izborila plasman u četvrtfinale 'domaćeg' Eura u kojem će Elf igrati protiv boljega iz nedjeljnog dvoboja između Španjolske i Gruzije. Njemačka je oba pogotka zabila u nastavku utakmice, preko Kaija Havertza i Jamala Musiale.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Prvih 20 minuta utakmice bilo je najbolje što smo igrali na turniru, a onda je pauza uz kišu sve uznemirila. Danska nije imala šut u prvom poluvremenu, ali u drugom poluvremenu nas je više pritiskala. Ostaje nam puno posla pred četvrtfinale, moramo biti još malo strpljivi u fazi pripreme i čekati svoje trenutke," rekao je nakon dvoboja sretni njemački izbornik Julian Nagelsman.

Njemačka je, zapravo, zabila već u 4. minuti, ali je golu Nice Schlotterbecka prethodio prekršaj Roberta Andricha te gol nije priznat.

"Mislim da smo imali super utakmicu i nadam se da su navijači u Dortmundu uživali. Jako sam sretan zbog momčadi, to je nagrada za naporan rad. Dobro smo reagirali na stanku zbog kiše. Igrali smo euforično i sa zadovoljstvom, a sada idemo u Stuttgart na četvrtfinale. Odrastao sam samo nekoliko kilometara dalje," rekao je stoper Borussijie Dortmund.

Vrlo dobru utakmicu odigrao je i stoper Real Madrida, Antonio Rüdiger.

"Osjećaj je jako dobar. Bili smo dominantni od početka, ono što možemo kritizirati je da ih nismo prije dokrajčili. Promašili smo previše prilika. Naravno da nije bilo lako, ali ova momčad pokazuje dobar karakter, da se može vratiti protiv svih vrsta nedaća i da će uvijek dati sve od sebe. Još su uvijek pred nama tri finala. Bit ćemo spremni za svaku sljedeću utakmicu," rekao je Realov Nijemac.

Dvoboj Njemačke protiv Španjolske ili Gruzije igra se u petak, 5. srpnja u Stuttgartu.

(Hina)


Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijaEuro 2020Euro 2024Julian NagelsmannAntonio RüdigerNico Schlotterbeck

Ostale Vijesti