REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Medeni mjesec je završen, sada je svaka iduća 'malo finale'

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 22:59

Španjolci su bili brži, agresivniji, konkretniji, jači u tranziciji! Bili su jednostavno bolji od nas. I to priča počinje i završava. Održali su nam lekciju i prizemljili nas

Medeni mjesec je završen. Nešto Makedonija, a puno više Portugal nas je bacio u oblake pa je pad u Berlinu bio silno bolan. Rijetko kada bespomoćnije smo se osjećali kao nakon tog prvo poluvremena u kojem smo ispali kao ratkape u zavoju! Bez ispaljenog metka, bez kartona, agresije i bilo kakve poveznice s onom reprezentacijom koja je prije par dana izdominirala u Portugalu.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ključ je bio u veznom redu koji nije došao na utakmicu. Nije igrao obranu a nije se mogao nametnuti jer se Španjolskoj rijetko tko može nametnuti. A bez te defenzivne igre, puštalo je na sve strane. Španjolci su bili brži, agresivniji, konkretniji, jači u tranziciji! Bili su jednostavno bolji od nas. I to priča počinje i završava. Održali su nam lekciju i prizemljili nas. Bolje prije nego kasnije.

Poslali nas na Albaniju koja će biti prvo finale. Ono drugo ćemo igrati u Leipzigu protiv Italije. I to je sasvim dobra pozicija za nas. Ako želimo biti treći, moramo uzeti četiri boda. Tri u srijedu “pod mus” a onda protiv Italije taj jedan. Ako to ne napravimo, nismo niti zaslužili da odemo u nokaut fazu. Vrlo jednostavno.

Drame, dakle, nema. Ima malo tuge, malo se osjećamo glupo svi skupa jer su oni pričali a mi pisali kako smo spremni za pohod na jedinu kolajnu koja nam nedostaje, da bi nas na koncu pomelo u 45 minuta.

No, razapinjati nekoga, dijeliti neke lekcije i nabacivati se blatom na momčad koja je ipak dovela 100 tisuća Hrvata u Berlin bilo bi zlonamjerno. Pa i zločesto.

Treba iz ove utakmice izvući pouke, analizirati je do najsitnijeg detalje i napraviti neke konkretne poteze. Pa ako i poginemo, neka to bude tako da smo barem nešto pokušali a ne prepustili se stihiji...

Gotovo smo sigurni kako je Zlatko Dalić malo ispremiješati špil. Nekima pozicije nisu tako sigurne kako se misli. A u ovoj reprezentaciji samo jedan može biti nezamjenjiv. A i taj je izašao u 65. minuti jer nije bio na razini koja se očekuje od njega i koju, uostalom, on očekuje sam od sebe.

Glave gore I idemo u Hamburg po tri boda koja će, ako ništa drugo, dati nam nadu do Leipziga i Italije. Pa se onda potući s aktualnim braniteljem naslova a ne ići na taj bod. Jer, kada god smo kalkulirali i išli na bod, najčešće smo ostali bez njega.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSNajava Euro 2024

Ostale Vijesti