REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Mbappe na X-u: „Ima li tko ideju za dobru masku?“

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.06.24. | 08:45

Unatoč fatalističkim prognozama, mogućem i propuštanju ostatka turnira, Mbappea bi na terenu mogli gledati već protiv Nizozemske.

Francuska reprezentacija potvrdila je ulogu jednog od glavnih favorita turnira i relativno rutinski svladala Austriju u Düsseldrofu s 1-0. Iako Les Blues nije briljirao, iako je visoki pressing Austrije Francuskoj napravio dosta problema, pobjeda svjetskog viceprvaka ipak nije dolazila pod upitnik.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U Francuskoj se ne zamaraju toliko neuvjerljivom igrom. Tek je prva utakmica turnira, a na koncu, Les Blues je do zlata i srebra na posljednja dva Mundijala također stigao neuvjerljivom (napadačkom) igrom.

Puno veću brigu Didieru Deschampsu i francuskoj javnosti prouzročio je trenutak u samoj završnici dvoboja. Dok se očekivao ulazak Youssouf Fofane i Oliviera Girouda Kylian Mbappe, 'asistent' kod francuskog gola, zaradio je lom nosa. Mbappe je bio obliven krvlju, utakmica je zaustavljena na pet minuta, a Mbappe je potom izašo iz terena i ponovno ušao kako bi, vjerojatno, zaustavio austrijski napad u igri 11 na 10. Osim što je zaradio ozlijedu nosa, Mbappe je tako dobio i javnu opomenu koja trenutno ne znači previše, no mogla bi biti kobna u kasnijoj fazi natjecanja...

Ozljedu Mbappea (i sažetak utakmice) možete pogledati OVDJE (HTV).

Zabrinutost nakon utakmice odao je i Deschamps.

„Ne znamo još točno o čemu se radi. Mogu samo reći da njegov nos uopće ne izgleda dobro. To je svakako negativna vijest nakon ove utakmice“, rekao je, između ostalog, Deschamps.

Iako inicijalne prognoze nisu bile najbolje, išlo se i u ekstreme, do onih 'najfatalističnijih' da bi Mbappe mogao propustiti ostatak turnira, one 'smirenije' prognoze, nakon liječničkog tretmana, francuskog kapetana na terenima bi mogli vidjeti već u grupnoj fazi natjecanja, možda i u petak protiv Nizozemske.

“Kylian Mbappe vratio se u kamp francuske reprezentacije. Frakturu nosa dijagnosticirao mu je doctor Francvk Le Gall, nakon detaljnog liječničkog pregleda. Mbappe će se oporavljati u idućih nekoliko dana, ali u bližoj budućnosti neće biti podvrgnut operaciji nosa. Mbappe će dobiti masku koja će mu omogućiti da se vrati na terene nakon perioda posvećenog saniranju ozljede”, objavio je Francuski nogometni savez na svojim kanalima.

Neki francuski novinari čak navode da bi Mbappea na terenu mogli vidjeti već u petak, kada Les Blues u Leipzigu igra derbi skupine D protiv Nizozemske koja je također slavila u prvom kolu, s 2-1 protiv Poljske.

Francuske navijače razveselio je i Mbappeov tweet u kojem je napisao “Des idées de masques? (“Ima li tko ideje za masku?”), čime je izazvao dosta pozitivnih reakcija na X zajednici, posebno zbog starog viralnog video, nastalog kada je tek došao u PSG, kada je Mbappe od suigrača dobio naizgled skupocjeni poklon zamotan u velikoj Diorovoj kutiji. No, u hrpi papira nalazila se maska jedne od nindža kornjača jer, tako su barem smatrali njegovi bivši suigrači u PSG-u Mbappe izgleda kao nindža kornjača...



Tagovi

Kylian MbappéDidier DeschampsFrancuska nogometna reprezentacijaAustrijska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024

Ostale Vijesti