REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Izbornik Danske: „Želimo biti poput Hrvatske, imati nekoliko sjajnih godina“

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 30.06.24. | 08:02

Prvak iz 1992. oprostio se od Eura u osmini finala.

Danska je završila svoj put na Euru 2024 nakon 0-2 poraza od domaćina Njemačke u Dortmundu. Dance je na toj utakmici pratio i priličan peh. Naime, Joachim Andersen zabio je iz milimetarskog zaleđa, a nakon što je VAR poništio pogodak, Andersen je skrivio jedanaesterac iz kojeg je Njemačka povela.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Posljednjih godina pokazali smo da smo blizu velikih momčadi, ali samo jedna stvar nedostaje: moramo stvarati i iskoristiti više prilika. Naša je ambicija stajati uz velike momčadi - surađujemo s timovima kako bismo stvorili bolje igrače i ponekad dođemo do polufinala, ponekad ne. Želimo biti poput Hrvatske, koja je imala nekoliko sjajnih godina," rekao je nakon utakmice danski izbornik Kasper Hjulmand.

Danci se sada okreću Ligi nacija u kojoj igraju sa Španjolskom, Švicarskom i Srbijom.

"Trenutno je jako teško, jako teško. Igrali smo protiv dobre momčadi. Samo smo trebali 'zabiti nož'. Dobili smo što smo očekivali. Ne znam je li bilo veliko zaleđe za naš gol, ali vjerojatno sam ja bio krivac. Puno smo uložili, puno smo patili, moramo biti iskreni. Bila je teška utakmica, ali to i očekuješ protiv Njemačke," smatra danski veznjak Thomas Delaney.

(Hina)


Tagovi

EUROEuro 2024Danska nogometna reprezentacijaNjemačka nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti