REUTERS/Carmen Jaspersen
REUTERS/Carmen Jaspersen

De la Fuente: "Sretnim me čini način na koji smo pobijedili"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 08:01

Španjolski izbornik nakon plasmana u osminu finala

Izbornik La Roje Luis de la Fuente bio je zadovoljan predstavom svoje reprezentacije nakon pobjede nad Italijom.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Španjolska se plasirala u drugi krug s dvije pobjede, nakon Hrvatska svladala je i Azzurre.

"I dalje mislim ono što sam mislio ranije. Oduševljen sam i ponosan rezultatom, činjenicom da samo dobili veliku reprezentaciju. Naročito sam sretan načinom na koji smo to napravili. Što turnir odmiče, suparnici te više poznaju, zato je teže, postaje kompliciranije. Kada smo stigli ovdje rekao sam da nema bolje momčadi od naše, u to sam uvjeren, ali pod uvjetom da nastavimo raditi sa željom i poniznošću", kazao je De la Fuente nakon što je osigurao osminu finala nakon dva kola.

Dodao je i sljedeće:

"Bili smo bolji u svim segmentima igre, minimalizirali smo Italiju i to mi daje za pravo misliti kako imamo veliku priliku nastaviti rasti. Ističem španjolsku školu, ovi momci su svi produkt našeg nogometa. Oni su vrijednost koju imamo, a ova generacija je za mene najbolja."

De la Fuente se ne boji laskanja:

"Znam od čega su napravljeni ovi nogometaši. Nismo još ništa napravili. Nogomet te udari sutra i opet te baci na zemlju. Iz poniznosti i poštovanja to bolje shvatiš. Nećemo 'letjeti' zbog pohvala, niti smo se ranije obazirali na kritike."

Potvrdio je da će biti rotacija protiv Albanije:

"Sljedeća utakmica nam omogućuje da osvježimo momčad i tako damo priliku igračima koji nisu toliko igrali i da se zahvalimo velikodušnosti onih igrača koji su opći interes stavili ispred vlastitog."

Španjolski cilj se zna...

"Ovo se još može poboljšati i igrači to rade svaki dan. Uvjeren sam da neće stati dok ne postignemo ono što smo tražili, a to je da igramo do posljednjeg dana. Ako imam nešto dobro, to je da poznajem puno igrača i znam kakve ambicije imaju", zaključio je. (dku)



Tagovi

Luis de la Fuentešpanjolska nogometna reprezentacijaTalijanska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti