REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

De la Fuente: „Ponosan sam na igrače, dobro su čitali situacije i kontrolirali igru“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 21:50

Izbornik španjolskih nogometaša nakon pobjede nad Vatrenima

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis de la Fuente nakon 3-0 pobjede protiv Hrvatske na otvaranju natjecanja u skupini B na Euru kazao je kako su njegovi igrači dobro čitali situacije na terenu, preuzimali inicijativu i kontrolirali utakmicu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Igrači su fantastično 'čitali' situacije tijekom utakmica pa sam ponosan na ovu skupinu igrača", izjavio je na konferenciji za medije.

Španjolska je već na poluvrijeme otišla s vodstvom od 3-0.

"U prvom poluvremenu smo bili postojani i odigrali dobro. Hrvatska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, a mi smo kontrolirali utakmicu. U svakom trenutku smo radili ono što je trebalo, a s ovako mladim igračima to nije jednostavno,", rekao je.

Veznjak Fabian Ruiz, koji je proglašen najboljim igračem susreta, rekao je kako je ideja bila što prije oduzeti loptu hrvatskim igračima.

"U početku smo pritiskali visoko i nastojali im oduezi loptu jer imaju kvalitetne igrače, ne samo u sredini. Znali smo da će nam biti teško ako im prepustimo loptu pa smo pritiskali i igrali presing 'jedan na jedan'. Iskoristili smo prvi njihov gubitak lopte, ili krađu s naše strane, i poveli", rekao je Ruiz.

De la Fuente je rekao kako je uspješno odigrani visoki presing omogućio njegovim igračima da dolaze do lopte i dođu u situacije za golove.

Hrvatska je imala u posjedu loptu 53 posto vremena, a Španjolska 47 posto. Španjolska je time prvi put nakon 111 utakmica izgubila u posjedu, izvijestile su španjolske novine Marca.

"To samo pokazuje da nije važno imati toliko loptu, ako smo ovakva momčad i ako smo brzi", rekao je De la Fuente.

Ofenzivni vezni igrač Dani Olmo rekao je kako je pobjedom nad Hrvatskom ostvaren tek prvi cilj i da nije potrebno biti euforičan.

"Ovo je bila tek prva utakmica, pa smo mirni. Sada ćemo se dobro odmoriti uoči utakmice s Italijom", izjavio je Olmo.

(Hina)


Tagovi

Luis de la Fuentešpanjolska nogometna reprezentacijaEuro 2024Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti