REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

Dalić: „Visok i zaslužen poraz, djelovali smo nemoćno. Gvardiol? Nećemo zbog jedne loše utakmice sve prebrisati“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.06.24. | 20:40

Izbornik hrvatskih nogometaša nakon poraza na startu Eura 2024

Težak poraz doživjela je reprezentacija Hrvatske na startu Eura u Njemačkoj. Španjolci su pobijedili s 3-0 pogocima Morate, Ruiza i Carvajala, čime su Vatreni dovedeni u poziciju da u sljedeće dvije utakmice ima imperativ pozitivnog rezultata.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, izbornik Zlatko Dalić ovako je ocijenio dvoboj:

"Čestitam Španjolskoj, visok i zaslužen poraz, bili smo bez energije i agresije. Mučili smo se 15. minute, nakon toga preuzeli posjed i igru, ali primili smo gol iz naše atipične greške. Ono što je najgore, gubili smo 0-2 i tada primimo gol iz kornera i s time je utakmica bila gotova. To je dokazalo koiliko smo bili dekoncentirani"

O tome što je pošlo po krivu, Dalić je rekao:

"Analizirat ćemo sve, baš razgovaramo o tome jesmo li gdje pogriješili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im puno vremena i priostora i oni te kazne. Nismo bili dobri i u tom segmentu smo zakazali. Sve skupa ružan poraz, premalo agresije i duela, djelovali smo nemoćno."

Što smo htjeli dobiti s promjenama?

"Htjeli smo vidjeti Perišića i pripremiti ga za ono što slijedi. Također, htjeli smo odmoriti Luku i Kovu, kad smo već u 60. minuti gubili 0-3. Ipak nam slijedi važna utakmica pa smo ih htjeli sačuvati", rekao je Dalić pa dodao:

"Prelako smo primili golove, iz naših loših reakcija, ali niti mi nismo uspjeli zabiti, čak niti iz 11-erca."

Dalić je odgovorio i na pitanje hoće li vratiti Gvardiola na stopera?

"Imao je problema u fazi obrane. Do sad je igrao dobro na lijevom beku. Nadam se da je danas bio samo loš dan. Nećemo sad zbog jedne loše utakmice sve prebrisati. Znamo što nas čeka. Dvije teške utakmice i borba za prolazak grupe. Ovo danas bilo je loše i morat ćemo vidjeti o čemu se radi i zašto je tako loše bilo."

U srijedu u Hamburgu slijedi Albanija.

"Dvije su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo se okrenuti Albaniji i tražiti pobjedu", zaključio je Dalić.Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Vatrenišpanjolska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti