REUTERS/John Sibley
REUTERS/John Sibley

Dalić: "VAR crte se vuku kako kome paše, imali smo čisti penal"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.12.22. | 19:26

Hrvatski izbornik je komentirao i odlazak kolege Martineza

Izbornik Zlatko Dalić prije svega je čestitao svojim igračima na prolasku skupine. U najavi je rekao da očekuje rat jer Belgije na može tri puta loše odigrati.

“Ali Hrvatska je bila sjajna. Sat vremena smo imali kontrolu igre. Imali smo i čisti penal, ali opet VAR. Crte se vuku ovako ili onako kako to nekima paše. Bilo je za očekivati da će Belgija stvoriti prilike, imali smo i sreće i na koncu uspjeli. Moji igrači nisu posustali. Napadali smo, branili se, izlazili u kontre, potrošili se. Teška je utakmica bila za praćenje, vođenje, igranje, gledanje”, rekao je Zlatko Dalić nakon utakmice. Nije htio gatati na koga će ići Hrvatska u osmini finala. Za očekivati je da to bude Španjolska.

“Sjajna reprezentacija sa sjajnim izbornikom. Imaju puno mladih igrača, ne odstupaju od svog stila igre. Imamo teška iskustva s njima još od prošlog Eura kada smo izgubili u produžecima. Ako prođu, pripremit ćemo se za njih. Sada je važno da se odmorimo, da nemamo posljedica. Grade svoju igru na iskustvu Busquetsa, znamo mladog Olma iz HNL-a a on čini razliku. Međutim, ako Hrvatska bude na razini večerašnje igre, ako bude kompaktna, agresivna i energetski na ovoj razini - ne bojimo se nikoga”, naglasio je izbornik kojeg su pitali da ocjenu igru Joška Gvardiola.

“Bilo bi sebično izdvajati bilo koga. Nitko se nije štedio. Perišić spašava, Luka je u fazi obrane. No, kada me pitate onda ću reći da je Gvardiol najbolji stoper na svijetu. Najkompletniji. S 20 godina onako iskusno, zrelo igrati. Ako nije najbolji, onda će to biti. Samo da je zdravlja”, istaknuo je Zlatko Dalić koji je komentirao odlazak kolege Roberta Martineza koji je neposredno nakon utakmice dao ostavku na mjesto izbornika Belgije.

“Iznenađenje, Martinez je moj prijatelj. Pomogao mi je u jednom trenutku (uoči doigravanja za SP 2018 s Grčkom, op. p.). Belgija je izgubila sjajnog stručnjaka koji ih je četiri godine držao na 1. mjestu Fifine ljestvice. Njegov projekt nije prošao. Ja osobno imam drugi projekt. Moj projekt je Euro 2024. i finale Lige nacija. Kad završi taj projekt onda ću razmišljati što i kako dalje."

"Očekivali smo tešku utakmicu protiv Belgije, a takvo što smo i dobili. Belgija je sjajna momčad, znali smo da ne mogu odigrati tri loše utakmicu u nizu. No, čestitam svojim dečkima na borbenosti, trčanju, na igri po cijelom terenu. Kako prema naprijed tako i u obrani. Imali smo u drugom poluvremenu i malo sreće u svemu, ali to je nogomet. Nismo išli na bod. Htjeli smo pobjedu. Nismo kalkulirali. Belgija je takva momčad. Moraš stati, odmoriti se. Htjeli smo pobjedu za 1. mjesto. Niti sekunde nismo kalkulirali već išli na pobjedu", rekao je Dalić te je naglasio kako je ova utakmica silno potrošila njegove igrače.

 "Glavna nam je stvar fizički se oporaviti. Utakmica je stvarno bila iscrpljujuća. Znali smo rezultat druge utakmice u kojoj su igrali Maroko i Kanada. Nismo kalkulirali. Htjeli smo pobijediti iako nam je bod bio dovoljan“.

(A.L./E.G.)



Tagovi

Zlatko DalićKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.VatreniHrvatska nogometna reprezentacijabelgijska nogometna reprezentacijaRoberto Martinez

Ostale Vijesti