Željko Babić je novi hrvatski rukometni izbornik!

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 27.02.15. | 12:54

Hrvatska rukometna reprezentacija dobila je novog izbornika!

Željko Babić je novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, a pomoćnik će mu biti Petar Metličić, odlučio je Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza.

Babić je 43-godišnji talentirani stručnjak koji ove sezone vodi bjeloruski Meškov Brest, a sportskoj javnosti je poznat kao pomoćnik Slavka Goluže u reprezentaciji i tadašnjem RK Zagrebu. Podsjetimo, Goluža je odstupio nakon Svjetskog prvenstva u Kataru gdje je Hrvatska izborila kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, ali nije osvojila medalju, već je završila na razočaravajućem šestom mjestu.

Za Babića kažu da je u rukometu 0-24, a ugovor u Meškovu istječe mu nakon ove sezone i nije ga želio produžiti. Prije treniranja u Bjelorusiji i asistiranja Goluži, vodio je Split, Krško i Metković. Njegov najveći zagovaratelj bio je Ivano Balić koji želi mlade stručnjake u hrvatskom rukometu, a zbog čega se HRS u konačnici i odlučio za Željka Babića, a ne Zvonimira Noku Serdarušića koji je slovio za glavnog favorita, te Ivicu Obrvana i Gorana Perkovca čija su se imena također spominjala.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Slavko GolužaPero MetličićrukometŽeljko Babićhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti