Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Zagrepčani pali protiv razigranog Szegeda: Šoštarić nemilosrdno natrpao mrežu hrvatskog prvaka

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.10.24. | 20:17

Gostujuća momčad od prve je minute pokazala svoju nadmoć, a hrvatski par u njegovom sastavu nije bio milostiv prema svojim sunarodnjacima na suprotnoj strani

Iako se Zagrepčani trude da njihova Arena bude neosvojiva tvrđava, ove večeri gosti su ju ipak zauzeli. Povijest (iz prošle sezone) nije se ponovila. Ovoga puta Zagreb je pao 30-35 (12-19) protiv Pick Szegeda u 4. kolu Lige prvaka, upisavši i treći poraz u skupini, dok je mađarski sastav upisao treću pobjedu. Nakon četiri kola na Zagrebovom kontu tako je ostala samo pobjeda protiv Aalborga.  Mađarska momčad sa španjolsko-skandinavskom igrom bila je ubitačna za Zagrebaše. Glavna figura Szegedove igre bio je cijeli susret upravo hrvatski reprezentativac Mario Šoštarić koji je zabijao iz svih prilika, kontre, polukontre, s linije sedam metara... Pet minuta prije kraja utakmice na svome je kontru već imao 'desetku' upisanu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako su Mađari imali odličnu podršku svojih navijača u Areni Zagreb, Matej Mandić je otvorio utakmicu sjajnom obranom, no s druge strane je i gostujući blok odradio posao, ali ne dovoljno dobar da Zagreb ne bi preko Kavčića stigao do početnih 1-0. No, brzo su to gosti okrenuli. Rod, Kukić i Mačkovšek napravili su 4-0 seriju. Probudilo je to Zagrepčane, Klarica, Kavčić i Dibirov vratili su ih u egal u osmoj minuti, a onda smo zapravo mogli gledati 'novu utakmicu'.

Igralo se gol za gol, ali samo do 15. minute. Kada su Zagrebaši preko Klarice stigli do 8-8, Mađari su izredali cijelu svoju momčad na listu strijelaca i napravili nevjerojatnih 6-0. Među strijelcima su bili i Jelinić i Šoštarić, a hrvatski 'Mister 100%' nije imao milosti niti prema Zagrebašima u nastavku susreta pa je do kraja prvog dijela skupio čak pet pogodaka, dok se Zagreb nije uspio vratiti u izjednačenje. Sjajno su ih pročitali gosti, odsjekli krila, izlazili odmah na Klaricu i tako ubili najjača oružja domaćina. U jednom trenutku Mađari su imali i osam golova viška 11-19. U prvih pola sata su domaćini zabili 12, a primili čak 19 golova. Činilo se kao da Nikolić i društvo nisu našli rješenje za čvrstu mađarsku momčad, no onda se dogodio nastavak.

Glavaš, Klarica i Dibirov vratili su Zagreb u život 4-0 serijom. Stigli su domaći na minus tri, gosti ostali u potpunom šoku, ali bilo je to ipak tek privremeno. Rod, Šoštarić i Jelinić nisu dozvoljavali da Zagrepčani dođu bliže. Koliko god Bialiauski ili koji drugi Zagrepčanin uspjeli zatresti mrežu, na drugoj bi im strani bilo uzvraćeno istom mjerom. Do kraja su gosti samo održavali prednost, Šoštarić je popravljao statistiku, a d su domaćini dbrojavali do kraja utakmice i odlaska bodova iz njihova doma s konačnih 30-35. Ako ništa drugo, izgleda ljepše nego li sedam razlike koliko je bilo na kraju prvog dijela.

Pick Szeged je do pobjede predvodio hrvatski reprezentativac Mario Šoštarić sa 10 golova, Bence Banhidi je dodao pet, Magnus Rod četiri gola, a hrvatski rukometaš Marin Jelinić dva gola. Kod Zagreba najefikasniji su bili Ihar Bialiauski s devet, te Lovre Luka Klarica sa sedam golova. Matej Mandić je imao sedam, a Ante Grbavac šest golova. Preostala tri susreta ovoga kola iz skupine B na rasporedu su u četvrtak, a sastaju se Magdeburg - Industria Kielce, Barca - Aalborg, te Nantes - Kolstad.

Na ljestvici vodi Barca sa šest bodova koliko ima i Pick Szeged, no španjolski sastav ima utakmicu manje. Zagreb je pao na sedmu poziciju. U petom kolu Zagreb će 16. listopada ugostiti Barcelonu. Nakon današnjih 8.200 ljudi na tribinama (prema službenim brojkama), možda pred još punijim tribinama. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebPick SzegedRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti