Zagrebaši slave veliku pobjedu: Pokazali smo srce!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.12.16. | 09:06

Rukometaši PPD Zagreba ostvarili su sinoć veliku pobjedu u Ligi prvaka.

U devetom kolu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, hrvatski prvaci su pred domaćim navijačima stigli do drugog slavlja ove sezone. Svladali su njemački Rhein Neckar Löwen s 25:21i to prvenstveno zahvaljujući sjajnom drugom poluvremenu, u kojem su hrvatski prvaci bili daleko bolja momčad i posljednjih 30 minuta je završilo u njihovu korist sa 15:6. Preokrenuli su Zagrebaši zaostatak od 10:15 na 18:16, a sjajan je bio vratar Zagreba, Matevž Skok, koji je ubilježio deset obrana.

Moram reći da sam sretan zbog ove pobjede i da po prvi put osjećam da sam dao nešto ovoj ekipi. Pokazali smo srce, nismo se predavali niti nakon -5 i na kraju sjajnom obranom stigli do velike i moram reći zaslužene pobjede“, rekao je nakon susreta Skok.

Zadovoljstvo slavljem protiv jedne od najjačih momčadi u Europi i ukupno drugom pobjedom u Ligi prvaka ove sezone nije skrivao trener Zagreba, Silvio Ivandija.

U prvom dijelu smo imali problema u obrani s njihovom igrom 7 na 6 ali u drugom poluvremenu smo bili sjajni u obrani i u napadu. Kada imamo ovoliko raspoloženih igrača lako je održati pravi ritam, ritam koji ja želim da ovaj Zagreb ima cijelo vrijeme i ritam za koji sam uvjeren da možemo držati a na ovaj način možemo igrati sa svima“.

Bila su to dva potpuno drugačija poluvremena, složio se i trener gostiju Nikolaj Jacobsen.

U prvom dijelu igrali smo bolje, obrana čvrsta, vratar dobar ali u drugom je sve to izostalo. Skok je s druge strane bio sjajan kod Zagreba, Zagreb odigrao sjajno prvenstveno u obrani i stigli su do zaslužene pobjede“.

Dejan Manaskov je u redovima Rhein Neckar Löwena bio prvi strijelac s pet pogodaka.

U prvom poluvremenu smo stigli do +5 a u drugom neobjašnjivo prokockali sve u vrlo kratko vrijeme. Zagreb je u drugom dijelu igrao sjajno, mi se nismo uspjeli tome prilagoditi i na kraju doživjeli poraz“, istaknuo je Manaskov.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Silvio IvandijaPPD ZagrebRhein-Neckar Löwenrukomet

Ostale Vijesti