Zagrebaši nakon poraza: Nitko nije sretan što gubi u Areni, ali nema ništa od tuge, idemo dalje!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.11.15. | 21:26

S razlogom su bile podijeljene emocije u oba tabora nakon utakmice osmog kola Lige prvaka između rukometaša PPD Zagreba i Flensburga u kojoj je hrvatski prvak izgubio sa sedam razlike – 23:30.

Na više nego zasluženoj pobjedi gostima sa sjevera Njemačke čestitao je trener Zagrebaša, Veselin Vujović.

Evidentno je da Zagreb u ovom sastavu nije mogao više dati, bez obzira što se možda činilo da imamo snage u jednom trenutku u drugom poluvremenu. Ali mi jednostavno nemamo takav sastav da možemo podnijeti gubitak Stepančića, Šušnje i Šandrka“, istaknuo je Vujović na konferenciji za novinare, istaknuvši jedan možda i presudni detalj.

Zagrebaši sa sedam razlike stradali od Flensburga u Areni

Koliko god da je Zagreb želio, mi smo u obje utakmice imali manje obrane golmana. Možda je to zato što je Flensburg imao više otvorenih šuteva, ali mi jednostavno nismo imali raspoloženu bekovsku postavu. Flensburg se dobro postavio na našu obranu, a ja s ovom postavom nisam mogao igrati svoju 6-0 obranu“.

Zbog svega toga, Zagrebu nije ginuo peti poraz ove sezone u Ligi prvaka.

Naša utakmica je ona s Bešiktašem u četvrtak. I prije početka Lige prvaka sam smatrao da bi možda mogli biti među šest momčadi u ovoj skupini. I dalje nam je to cilj. Nadam se da ćemo pobijediti Bešiktaš u četvrtak i da ćemo pauzu za vrijeme Europskog prvenstva u siječnju Poljskoj iskoristiti da dovedemo nekoliko igrača“.

A onda?

Na proljeće želimo pobijediti Celje i potvrditi tu šestu poziciju. A poslije se nikada ne zna jer ne znamo kako će se ukrstiti pozicije i koga ćete dobiti u nastavku natjecanja“.

Mnogo više razloga za zadovoljstvo večeras je imao trener gostujuće momčadi Flensburga, Ljubomir Vranješ:

Zadovoljan sam što smo pobijedili. Vidjeli smo da su neke momčadi imale probleme ovdje, poput Kiela i Veszprema. I Zagreb je naravno velika momčad. Danas je bila slabija utakmica na obje strane za razliku od one u Flensburgu“, kazao je Vranješ, dodajući kako je ključ velike pobjede i novih bodova u Ligi prvaka bila odlična obrana:

Sreća je bila na našoj strani jer smo bili vrlo umorni ali našli smo obranu koja nam je odgovarala. Sa Anderssonom iza te obrane je Zagrebu bilo vrlo teško danas. Mi smo pobijedili i tu utakmicu s golmanima i to nam je bilo važno. Zadovoljan sam kako smo igrali i vrlo sam ponosan na svoje igrače i na ono što su pokazali danas“.

Jedan od također zadovoljnih bio je Krešimir Kozina:

Jako smo zadovoljni s ovom pobjedom jer se u Zagrebu teško odnose bodove i sigurno će se i ostali pomučiti da uzmu bodove ovdje. Imali smo tešku utakmicu u subotu i kratko vrijeme za pripremu i dogodilo nam se nekoliko ozljeda. Ali sve smo dobro riješili i izborili dva boda. Zagrebu sigurno nedostaje Stepančić, iako ga je Šebetić dobro zamijenio i moram reći da sam zadovoljan s ova dva boda koja nosimo iz Zagreba“.

Baš je prozvani Luka Šebetić bio prvi strijelac Zagreba s osam pogodaka, ali to nije pomoglo njegovoj momčadi.

Žao mi je što smo izgubili. Iako smo imali furiozni start u drugom poluvremenu, opet smo stali i Flensburg se digao i otišao na tri razlike. Nismo se mogli približiti jer su se dogodile neke pogreške“, rezimirao je Šebetić i okrenuo se novom ispitu, koji Zagrebaše očekuje već u četvrtak, ponovno u Areni:

Čeka nas Bešiktaš koji u normalnim uvjetima, moramo pobijediti. Uvjeren sam da nitko od nas igrača nije sretan što gubi u Areni, ovo je nekako bila naša utvrda koju jako dobro čuvamo, ali nema ništa puno od tuge. Idemo dalje“, zaključio je Šebetić.

Utakmica s Bešiktašem igra se u četvrtak.

 (Foto: Pixsell)

 


Tagovi

EHF Liga prvakaKrešimir KozinaLuka ŠebetićLjubomir VranješVeselin VujovićFlensburgOstali sportovirukometPPD Zagreb

Ostale Vijesti