Zagrebaši izgubili s dva razlike u Danskoj, ali izborili četvrtfinale LP-a!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 22.03.15. | 18:36

Rukometaši PPD Zagreba u uzvratnoj su utakmici osmine finala Lige prvaka izgubili od danskog Koldinga u Kopenhagenu s 23:21, ali su zahvaljujući prednosti od pet razlike iz prvog susreta u Zagrebu, osigurali mjesto među osam najboljih momčadi u Europi.

Momčad Veselina Vujovića odigrala je koliko je trebalo u uzvratnom susretu i mirno zadržala prednost iz zagrebačke Arene otprije osam dana. Iako je Kolding nošen domaćom publikom odigrao puno bolju partiju nego u Zagrebu, kada je u nekoliko navrata gubio i devet razlike, hrvatski prvak uspio se othrvati naletima danskog prvaka i uz poraz od dva gola razlike je potvrdio prolaz u četvrtfinale.

Zagreb gubi dva razlike na poluvremenu kod Koldinga

Zagreb u Danskoj s +5 traži četvrtfinale Lige prvaka: "Lopta je zlato, kad je kod tebe, ne možeš primiti gol"

Zagrebaši su većim dijelom utakmice hvatali zaostatak za Koldingom, ali nisu dopustili da se odljepi na veću prednost, a i nisu ponovili crnu rupu iz zagrebačkog okršaja kada 12 minuta nisu uspjeli postići gol.

Nakon što su u prvom poluvremenu domaćini dvaput imali po tri razlike - 9:6 i 10:7, uspjeli su Zagrebaši na odmor otići s dostižnih dva poena, 11:9. Nastavak su dobro odradili Zagrebaši i Brozović je odmah na startu zabio za smanjenje na 11:10.

U tim trenucima je Kolding dobio peti penal, a Zagreb nije imao niti jedan. Ali to se ubrzo promijenilo jer je pri rezultatu 12:11 Horvat dobio priliku sa sedam metara, ali je u pokušaju da 'zavalja' vratara i prevari ga lobom, nespretno pogodio gredu. No, iskupljuje se odmah u sljedećem napadu kada postiže pogodak iz igre za izjednačenje, 12:12 u sedmoj minuti nastavka, prvi put nakon 6:6 sa sredine prvog poluvremena.

I domaćini su počeli gubiti lopte, poravnali su na 6-6 omjer izgubljenih lopti i Horvat u 38. minuti svojim trećim pogotkom na utakmici osigurava prvo vodstvo 12:13 nakon onog ranog 3:4 iz desete minute.

'Kritično' je postalo sredinom drugog poluvremena kada Zagreb nije mogao zatresti domaću mrežu pet minuta, ali da Kolding ipak ne stvori veću zalihu, pobrinuo se danas raspoloženi drugi vratar Zagrebaša, Ivan Stevanović koji je ubilježio dvije velike obrane zaredom i u tom je periodu Kolding uspio stvoriti samo dva razlike, 17:15.

Sušu je prekinuo Stepančić za smanjenje na 17:16 u 49. minuti.

Neizvjesno je bilo u posljednjih deset minuta kada Zagreb ponovno gubi loptu, tada već devetu na utakmici i poklanja domaćinima, koji vraćaju prvo na minus dva, a odmah u sljedećem napadu Kim Andersson svojim trećim golom domaćine dovodi u prednost od tri razlike, 19:16. U tim trenucima Zagreb je u prvoj utakmici u Zagrebu imao devet razlike, a večeras je bila malo drugačija situacija, no hrvatski prvak uspio se spasiti.

Krila domaćinima 'potkresao' je Josip Valčić smanjivanjem na 19:18 šest minuta prije kraja, Stevanović je odmah ubilježio i novu obranu i iako nakon toga nije uspio sačuvati vrata neokrznutima, Brozović je s crte pogodio za 19:18, a nakon novog gola domaćina, precizan je bio i kapetan Zlatko Horvat je svojim četvrtim golom na utakmici vratio na samo minus jedan, 20:19 četiri minute prije kraja.

Šebetić je u sljedećoj akciji bio precizan za 21:20, odmah zaradio i isključenje, potom se u strijelce ponovno upisuje Horvat, a na kraju konačnih 23:21 je postavio Spellelberg, koji je zabio i tri posljednja gola domaćina zaredom. No, to nije bilo dovoljno mnogo iskusnijem Koldingu da nadoknadi pet golova zaostatka i završi Zagrebov put u Ligi prvaka ove sezone.

Najbolji u zagrebačkim redovima bili su kapetan Horvat i Sandro Obranović sa po pet golova, Luka Stepančić zabio je tri. Ivan Stevanović imao vrijednih pet, a Filip Ivić tri obrane. Kod Koldinga su najbolji bili Bo Dybdal Spellerberg i Martin Per Dolk sa po šest golova, od toga je Dolk svih sedam ubacio sa sedam metara.

Mlada momčad PPD Zagreba će tako nakon tri godine pauze, ponovno igrati među osam najboljih sastava Europe. Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu je u utorak.

(Foto: PPD Zagreb/Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PPD ZagrebKoldingrukometOstali sportovi

Ostale Vijesti