Zagreb u Danskoj s +5 traži četvrtfinale Lige prvaka: "Lopta je zlato, kad je kod tebe, ne možeš primiti gol"

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 22.03.15. | 11:12

Od 16.50 rukometaši PPD Zagreba kod danskog Koldinga igraju uzvratnu utakmicu osmine finala EHF Lige prvaka.

PPD Zagreb je u Dansku otputovao s +5 iz prvog dvoboja, odigranog prošle subote u zagrebačkoj Areni. Bila je to čudesna utakmica mlade momčadi Veselina Vujovića, činilo se da će napraviti „zalihu“ od osam-devet golova, no u finišu su pali, te je konačan rezultat glasio 22:17.

Dobra stvar jest mali broj primljenih golova, što znači da Zagreb – ako danas zabije 18 pogodaka – može izgubiti i s pet golova razlike. Vujović je optimist:

„Glupo je govoriti da možemo proći ako ne vjerujemo, jer je to prazna priča. Ne razmišljam više o greškama. Imamo +5, to je puno, jer mi smo u Parizu izgubili 5, u Veszpremu, samo smo u Kielu izgubili više... Iako opet ne treba uspoređivati takve utakmice", kaže Vujo i otkriva "ključ" svega:

"Vidi, lopta je zlato. Kad je kod tebe, ne možeš primiti gol."

Vujović u Dansku nije poveo Mandalinića, Šušnju i Mihića, a potencijalno iznenađenje mogao bi biti povratnik nakon ozljede Domagoj Pavlović, koji nije bio u zapisniku u prvoj utakmici. Iskustvo je možda na strani Koldinga, ali tradicija ide u prilog Zagrebu: od sedam pokušaja u osmini finala prošli su četiri, a ispali tri puta. Kolding je pak od osam pokušaja prošao samo jednom i to prije 20 godina. Prošle sezone ispali su od Červarovog Metalurga.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

rukometVeselin VujovićEHF Liga prvakaKoldingPPD Zagreb

Ostale Vijesti