Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Zagreb slaže jaku momčad, produžili ugovore s čak osmoricom prvotimaca

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 18.04.24. | 14:55

Hrvatski prvak objavio je veliku vijest

Rukometaši Zagreba oduševili su ove sezone svojim igrama u Ligi prvaka. Prošli su u nokaut fazu, gdje su u borbi za četvrtfinale ispali od Montpelliera.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pritom su u Zagrebu dodatno afirmirali nekolicinu mladih igrača, uz dodatak iskusnih veterana. Ovaj spoj se pokazao kao idealan, pa su u klubu odlučili u sličnom smjeru nastaviti i sljedeće sezone te su objavili kako su produžili ugovore s čak osmoricom igrača.

„Intenzivno smo radili kako bismo na okupu zadržali kostur ekipe. Veliko mi je zadovoljstvo reći kako će svi igrači koji su ove sezone dali najveći obol u stvaranju jednog dobrog rezultata ostati sigurno do ljeta 2025. godine, a mnogi od njih i godinu duže. Velika je stvar što smo uspješno realizirali dolazak nekih novih, vjerujemo kvalitetnih igrača, ali naš najveći uspjeh jest to što smo s čak osmoricom igrača koji su nosili našu igru našli zajednički jezik i dogovorili nastavak suradnje. Naš cilj je uvijek bio raditi na benefitu kluba i reprezentacije, a činjenica da smo produžili ugovore i s našim mladim hrvatskim igračima govori da smo na pravom putu", rekao je za klupske kanale sportski direktor Damir Bičanić.

Na poziciji lijevog krila tako su svoje ugovore produžili Timur Dibirov i Davor Ćavar. Treći strijelac Lige prvaka svih vremena ostaje u dresu Zagreba barem do ljeta 2025. godine, dok će povremeni hrvatski reprezentativac Davor Ćavar braniti boje kluba do ljeta 2026. godine. Sjajne vijesti donio je i naš Jakov Gojun koji će kapetansku traku nastaviti nositi barem do ljeta 2025. godine.

„Gojun i Dibirov su dva iznimno bitna igrača za naš klub. Možda i imaju malo više godina, ali na terenu se to ne osjeti. Njihov doprinos ovoj ekipi je golem i drago nam je da će ostati sljedeće godine s nama, a možda se ta suradnja dodatno i produži. Svaka ozbiljna ekipa mora imati iskusne igrače koji su ujedno i produžena ruka treneru na terenu.“

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Još od ranije poznato je kako su do ljeta 2026. godine ugovore produžili Luka Lovre Klarica i Matej Mandić.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo do 2026. godine produžili ugovore i trojici hrvatskih reprezentativaca Ćavaru, Klarici i Mandiću. Luka i Matej su nešto mlađi i moram reći da je riječ o ogromnim talentima koji su već ove sezone pokazali izniman napredak. Mladi su igrači, ali su već sada u velikim ulogama u klubu i reprezentaciji. Njihovi potpisi su naša najveća pobjeda jer su obojica imali jako puno ponuda i to od najvećih europskih klubova. Ipak su se odlučili ostati kod nas još dvije godine i smatram da je to odlično kako za klub, tako i za njih dvojicu koji moraju još napredovati, a kod nas će za to imati dovoljno minuta i prilika. Svima u klubu je jako drago što njih dvojica ostaju tu.“

Što se crte tiče valja reći kako su svoje ugovor obnovili i Poljak Patryk Walczak, odnosno bosanskohercegovački reprezentativac Adin Faljić. Oba pivota vjernost su klubu produžila do ljeta 2026. godine, a isto je učinio i polivalentni lijevi i srednji vanjski Aleks Kavčič.

„Što se Faljića tiče tu je slična situacija kao s Klaricom i Mandićem. On je ove sezone napravio golemi iskorak i imao je nekoliko ponuda da ode u Bundesligu. Kao i za Luku i Mateja, smatram da je Adin donio dobru odluku što je ostao kod nas gdje će se nastaviti razvijati u pravom smjeru. On sigurno ima još puno mjesta za napredak. On je veliki potencijal i mislim da ono pravo i veliko od njega tek možemo očekivati. Aleks i Patryk su iskusniji igrači i kod njih je situacija malo drugačija. Kavčič je imao jako veliku ulogu ove sezone i odradio ju je fenomenalno. Drago nam je da će ostati i da će uz njega učiti i napredovati dva mlađa srednja vanjska koja ćemo mu priključiti. Patryk nam donosi dodatno iskustvo kako u obrani, tako i u napadu. Smatramo da će nam biti izuzetno koristan igrač i sljedeće godine i s njime smo zaokružili tu priču iskusnijih, mlađih, stranaca i naših igrača koji ostaju u klubu", zaključio je Bičanić.

Ugovori produženi do ljeta 2025. godine:

Timur Dibirov

Jakov Gojun


Ugovori produženi do ljeta 2026. godine:

Luka Lovre Klarica

Matej Mandić

Aleks Kavčič

Adin Faljić

Patryk Walczak

Davor Ćavar

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebJakov GojunLuka Lovre KlaricaTimur DibirovDavor ĆavarMatej Mandić

Ostale Vijesti