Davor Puklavec/PIXSELL
Davor Puklavec/PIXSELL

Zagreb sigurnom pobjedom protiv Nexea stigao na korak do novog naslova

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 19:10

Bila je to jednosmjerna utakmica od prve do posljednje minute

I desetu pobjedu u nizu ostvarili su rukometaši Zagreba, nakon što su u najvećem derbiju hrvatskog rukometa bili uvjerljivi protiv rukometaša Nexea. Dvoboj dva najveća hrvatska kluba završen je pobjedom domaćina i to rezultatom 24-18 (13-9).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovom pobjedom najbolji su hrvatski rukometaši stigli do četiri, od šest potrebnih bodova ne bi li obranili naslov prvaka Hrvatske. Sljedeća utakmica u razigravanju za prvaka na rasporedu je 22. svibnja također u Kutiji šibica.

Pogotkom kapetana Jakova Gojuna otvoren je još jedan derbi hrvatskog rukometa, a domaćini su od prve minute nametnuli svoj ritam i pokazali da ne žele dopustiti da ova utakmica u bilo kojem trenutku uđe u rezultatsku neizvjesnost. Pogotkom Luke Lovre Klarice za 5-2 u 7. minuti Zagreb prvi puta ima +3, a deset minuta kasnije, nakon što je Ivan Čupić uspješno realizirao sedmerac, na semaforu je i visokih +5 (10-5) za hrvatske rukometne prvake.

Imao je Zagreb i sedam pogodaka prednosti (12-5) u 22. minuti, ali završnica prvog poluvremena ipak je pripala rukometašima iz Našica te su smanjili na 13-9 uoči velikog odmora.

U nastavku susreta Zagreb je opet bolji, ali niti Našičani se ne predaju. U 35. minuti Adin Faljić pogađa za 15-10 vodstvo Zagreba, ali Nexe ubrzo hvata priključak preko Marka Račića i Predraga Vejina.

Do kraja utakmice igralo se čvrsto u obrani na obje strane, s dosta promašenih zicera i sedmeraca također na obje strane. Zagreb je u nekoliko navrata odlazio na maksimalnih plus sedam, a na koncu je susret završio s 24-18 u korist najboljeg hrvatskog kluba.

Najbolji u redovima Zagreba bili su Timur Dibirov sa šest, odnosno Luka Lovre Klarica i Filip Glavaš s po pet odnosno četiri pogotka. Matej Mandić je briljirao s čak 14 obranjenih lopti. Kod Našičana je Adir Cohen postigao četiri gola, dok su Manuel Štrlek i Predrag Vejin postigli po tri pogotka. Dominik Kuzmanović je imao 11 obrana.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebRK NexePaket24 Premijer liga

Ostale Vijesti