Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Zagreb se probudio u drugom dijelu, ali u infarktnoj završnici ipak pao protiv goropadne Barcelone

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 16.10.24. | 20:16

Posljednje minute nisu bile za one sa srčanim problemima...

U petom kolu Lige prvaka, Zagreb je izgubio od Barce u Areni Zagreb 29-31 (14-19).

Zagreb je time upisao četvrti poraz u petom nastupu, dok je Barcelona potvrdila prvo mjesto na ljestvici. Ostala je stopostotna upisavši petu pobjedu.

Filip Glavaš je s devet pogodaka bio prvi strijelac Zagreba. Po pet su postigli Miloš Kos i Ihar Bialiauski, tri je dao Zvonimir Srna, a po dva Luka Lovre Klarica i Timur Dibirov. Odlično je posao odradio vratar Zagreba Ante Grbavac koji je upisao 14 obrana. Kod Barcelone je sa šest golova prvi strijelac bio Dika Mem.

Zvonimir Srna upisao se kao prvi strijelac na utakmici, oduševilo je to krcate tribine Arene Zagreb, ali bilo je to tek uvodno veselje. Nakon što je Barca čak propustila iskoristiti svoj napad, ubrzo je došla na 'radnu temperaturu' i zaredavši seriju od 4-0 stigla do tri gola prednosti pri rezultatu 2-5. Nikolić je odmah pozvao time-out kako bi smirio svoje trupe, Bialiauski je potom smanjio prednost gostiju, dodao je jedan još i Srna, na semaforu je stajalo čak relativno ugodnih minus tri, ali onda su Katalonci s par brzih preleta preko terena stigli do 4-8.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Napokon je i Klarica zabio prvi gol u devetoj minuti, na drugoj strani je Dika Mem zatresao vratnicu, a Dibirov je pokazao da su 'loši' dani iza njega. U samo deset minuta igre palo je 16 golova, do čega deset u mrežu Zagreba, a nisu hrvatski prvaci iskoristili niti sedmerac. Dika Mem predvodio je kapetanski svoju momčad i nemilosrdno punio mrežu iza Mateja Mandića. Od 12 prvih pogodaka Barcelone, pet je bilo njegovih, a kako i ne bi bilo kada Zagrebova obrana nije odlučila niti jednom izaći na njega kako bi ga zaustavila.

Nije Zagreb bio ono što je najavio - strpljiv u napadu, a nije bio na nivou niti u obrani. Dogovori nisu uspjevali. Srna je zaradio isključenje, Richardson realizirao i sedmerac, a Zagreb ostao pet minuta bez pogotka. I kada bi prošli na šut, sjajan je bio Nielsen na golu gositiju zadržavajući se na respektabilnih 38 posto obrana, a onda je u 18. minuti post Zagreba prekinuo dugo čekani Kos. Bila je to tek blago održavanje na životu, da Barca ne ode u prevelik razmak, osobito kada se strijelcima priključio Makuc s tri vezana gola. Uzvratili su i domaći s 3-0 serijom Dibirov, Srna i Glavaš, ali je katalonski sastav i dalje imao pet golova prednosti, da bi ih Wanne pomaknuo na plus šest pet minuta do odmora. Barcelona je na iznenađenje okupljenih pogriješila u kontri, ali Kos nije iskoristio priliku za smanjenje prednosti, već je bez plana pucao s više od 10 metara, a Nielsen je to lako obranio. Do kraja prvog dijela Barca je samo rutinski održavala prednost, a Glavašev realizirani sedmerac bio je slaba utjeha. Gostujuća je momčad na predah otišla s pet golova razlike (14-19).

Nastavak je donio goropadniji Zagreb. Onaj koji napad igra pametno i agresivno. Glavaš i Bialiauski su digli Arenu na noge, smanjili prednost gostiju na samo minus tri, a potom preko Klarice u najuzbudljivijem dijelu utakmice na minus dva (20-22). Iako je Glavaš preuzeo veliku odgovornost na sebe i stigao do sedam golova deset minuta prije kraja susreta, nije ni to bilo dovoljno da se zaustavi razigrana Barca, a pogotovo ne razbranjeni Nielsen. Skidao je kontre, pokušaje s krila, crte, ništa nije prolazilo, odnosno, nije prošlo dovoljno toga da se ugrozi gigant koji je bio nasuprot Zagrepčana.

Bio je na drugoj strani odličan i Grbavac, u pola sata skupio je deset obrana, ali slaba će mu to utjeha biti. Bialiauski i Glavaš bili su predvodnici Zagrebovog napada do kraja susreta, priključio im se i Kos koji je s dva gola u nizu doveo Zagreb na minus tri tri minute prije kraja, a potom i na dva razlike minutu do posljednjeg zvižduka. Imali su Zagrepčani i napad, pozvao je Nikolić time-out, a onda je Arena ustala na noge podržati hrvatske prvake u infarktnoj završnici. Zaradio je Klarica Zagrebu sedmerac, 31 sekunda je bila do kraja, Glavaš je još jednom bio precizan zabivši svoj deveti gol na susretu! Time-out je sada zvala Barca, 15 sekundi do kraja, s golom prednosti i zadnjim napadom, a Zagreb je tražio način da prekine njihov napad i uzme bod. Bili su svi na korak do centra, ali Grbavac nije uspio zaustaviti Barcin posljednji šut. S 29-31 Katalonci su ipak odnijeli dva boda iz Arene.

U skupini B ove srijede Aalborg je kao domaćin svladao Pick Szeged 29-28. Hrvatski rukometaši Marin Jelinić i Mario Šoštarić za Pick Szeged su postigli po jedan pogodak.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebBarcelona rukometRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti