Zagreb gubi dva razlike na poluvremenu kod Koldinga

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 22.03.15. | 17:38

U Kopenhagenu se igra uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između danskog Koldinga i hrvatskog prvaka, PPD Zagreba, a domaćini vode s 11:9.

Nakon što je u prvoj utakmici pred domaćim navijačima Zagreb slavio s uvjerljivih 22:17, danas je Kolding pokazao mnogo bolju igru nego u prvom susretu i nije trebalo tako dugo čekati da zabije pogodak kao u Zagrebu.

Zagreb u Danskoj s +5 traži četvrtfinale Lige prvaka: "Lopta je zlato, kad je kod tebe, ne možeš primiti gol"

Poveo je 1:0 odmah na startu iz sedmerca. Raspoloženi Sandro Obranović je prvo izjednačio, a onda i drugim uzastopnim golom doveo Zagreb u vodstvo, pogodivši za 2:1. Vuglač je potom skrivio prekršaj, Kolding se vraća i polako zadržava minimalnu prednost.

Ona je u 23. minuti porasla na tri razlike, 9:6. Brzim golom kapetan Zagreba Zlatko Horvat vraća na minus dva, ali Danci ponovno vraćaju na plus tri, 10:7. Na odmor su Zagrebaši ipak otišli sa zaostatkom od dva gola, 11:9 i očekuje nas uzbudljivih preostalih pola sata igre za plasman među osam najboljih momčadi Europe.

Kolding je puno bolje i razigranije krenuo u utakmicu pred svojim navijačima. Ključna su bila i dva isključenja Vuglača koja su pomogla domaćinima da stvore prednost, a uz to je Zagreb u prvih 30 minuta imao pet izgubljenih lopti i 15 napada, pet manje od Koldinga. 

Ako se junak prvog susreta, vratar Filip Ivić ne razbrani, a obrana stisne, Zagreb bi lako mogao ispustiti pet razlike i ostati bez četvrtfinala Lige prvaka.

(Foto: Pixsell/RK PPD Zagreb)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Ostali sportovirukometKoldingPPD Zagreb

Ostale Vijesti