Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Zagreb doveo crnogorskog šutera pa poručio Našičanima: "Dugo ćete još čekati na trofej"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 03.06.22. | 11:54

"Posljednji puta smo Božidar i ja u Savezu bili da se upišemo u knjigu sjećanja za pokojnog Saračevića. Sa sucima nikad nisam popio kavu, nemam broj niti jednog suca, niti sam ikad i sa kim progovorio više od "Dobar dan, dobar dan". To su sve informacije koje se mogu provjeriti. Slobodno provjerite. Mi ćemo braniti čast i integritet kluba, moramo to reći", naglasio je Vedran Šupuković

PPD Zagreb održao je u trofejnoj dvorani Kutije šibica izvanrednu press konferenciju, ali panike nije bilo. Naime, crnogorski rukometaš Vuko Borozan (28) novi je član hrvatskog prvaka, a igra na poziciji lijevog vanjskog.

"Riječ je o jednom od najboljih igrača na svojoj poziciji. Ovo je dokaz da RK Zagreb ima i dalje svoje mjesto na rukometnoj karti. Želim mu svu dobrodošlicu, vjerujem da dolazi pun elana i samopouzdanja i mi smo uvjereni da njegovim dolaskom možemo napraviti i taj iskorak na europskoj razini", rekao je Vedran Šupuković, direktor kluba i dodao:

"U posljednjih mjesec dana bilo je podosta ružnih stvari prema Zagrebu u kojemu je sudjelovao i dio medija podržan upravom RK Nexea."

"Rješavali smo ovo u tajnosti mjesec dana i želim dobrodošlicu Vuki koji me jako ugodno iznenadio dok smo se dogovarali. On vrlo dobro zna gdje je došao i što želi. Rekao je, dio u zezanciji, dio ozbiljno da je došao kako bi PPD Zagreb igrao Final Four Lige prvaka", započeo je Božidar Jović pa se osvrnuo također na završnicu prvenstva: 

"Našim suparnicima u Našicama želim poručiti da će još dugo, dugo čekati da osvoje neki trofej dok je Zagreb ovako jak."

Potom je riječ dobilo i pojačanje Zagrepčana.

"Ja više volim da pričam na terenu, nego ovako. Čast mi je da sam došao u klub s ovakvom tradicijom, naravno jedva čekam da to krene, jedva čekam Ligu prvaka i očekujem taj Final four, vjerujem u njega."

U kakvom si stanju?

"Neke igrače već poznajem, zadnju utakmicu sam igrao 15. svibnja u Dohi. Tamo je malo drugačiji rukomet, to je moje iskustvo, htio sam otići ondje s djecom i ženom da se više posvetim njima. To je bila moja želja, jedno moje novo iskustvo. U stanju sam da u posljednje četiri godine nemam nikakvu ozljedu, tako da je to dobro."

Igrao je i u Karlovcu.

"Bili smo dobra ekipa, sve je krenulo u Karlovcu, a želim završiti u Zagrebu, želim da Zagreb vratimo na stare staze slave. Za mene je Zagreb u proteklih 7-8 godina uvijek bio tu, sada je sazrelo vrijeme, upoznat sam s cijelim planom i projektom, sve znam cijelo vrijeme, jako sam zadovoljan razgovorom s upravom i klubom. Gledao sam utakmice i ekipu. Mislim da imamo odličnog trenera, odličnu ekipu, sjajnu obranu i mislim da imamo priliku igrati odlično u oba smjera. Zagreb kao grad odlično poznajem, sin mi se tu rodio, ne osjećam se kao stranac.

Bilo je interesa za njega i iz Pariza.

"Mislim da je to normalno. Interesa uvijek ima. Mislim da igram i dalje na odličnom nivou, zapravo, ne. Igram na boljem! Žena je presudila! Haha! Lakše je puno ovdje zbog obitelji, škole, djece...", kratko je još pojasnio crnogorski igrač.

Na kraju konferencije direktor kluba se još jednom osvrnuo na završnicu domaćeg prvenstva u kojemu je Zagreb stigao do svoje 30. titule prvaka.

"Želim se zahvaliti PPD grupi. Teška su vremena, došao je i ovaj nesretni rat, ali naš glavni sponzor je i dalje uz nas u ovim vremenima kada je teško doći do novaca. Moram naglasiti, u posljednjih mjesec dana bila je posebno nezaslužena hajka s dijelom javnosti, dijelom medija i i podupirana upravom RK Nexea kojom se Zagrebu htjela oteti barem jedna titula. Srećom, na terenu smo pokazali da smo i dalje bolji", rekao je i nastavio:

"Na kraju su bila tri prijenosa, sudili su suci koje su oni htjeli, snimku nismo sakrili, mogli su do nje doći tko god su htjeli. Meni je to drago, ali moram dati poruku da se mi ne damo, mi smo institucija ne samo hrvatskog rukometa, nego i hrvatskog društva. Ovim dolaskom Borozana mi pokazujemo kako mislimo raditi i koji je naš put. Nismo zadovoljni ni time što se HRS nije oglasio, kada nas se već stalno povezuje sa Savezom nekim relacijama, da i to naglasim. Posljednji puta smo Božidar i ja u Savezu bili da se upišemo u knjigu sjećanja za pokojnog Saračevića. Sa sucima nikad nisam popio kavu, nemam broj niti jednog suca, niti sam ikad i sa kim progovorio više od "Dobar dan, dobar dan". To su sve informacije koje se mogu provjeriti. Slobodno provjerite. Mi ćemo braniti čast i integritet kluba, moramo to reći, a molim vas da pišete istinu. Klub nisu samo igrači, klub su svi radnici, glasnogovornik, vozač, trener mlađih uzrasta... A oni su se morali braniti pred svojim poznanicima od potpuno krivih konstrukcija, da smo mi nekoga potkupljivali ili nešto... Nećemo dati da nas se omalovažava", završio je dio o bitci s Nexeom, a za kraj dodao o odlascima i dolascima:

"Otišao je Ravnić, otišli su i Filip Ivić, Filip Vistorop, David Mandić. Stiže Gabrijel Buvinić, (posljednje dvije godine najbolji strijelac Premijer lige, op.a.), igrač iz Umaga, na tri godine će potpisati ugovor, ali to još nije javno. Milić lijevi bek iz Nantesa, vraća se Aleks Kavčić koji je bio ozlijeđen, stiže vjerojatno Kos iz Ljubuškog. Nije isključeno da ćemo imati još pojačanja u neko skorije vrijeme. To je to", zaključio je Šupuković.


Tagovi

PPD ZagrebVedran Šupuković

Ostale Vijesti