Vujović: Ipak je Pariz bolja momčad nego Zagreb

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 10.02.16. | 21:19

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović očekivano nije bio zadovoljan porazom svoje momčadi od moćnog PSG-a u 11. kolu Lige prvaka.

Zagrebaši su izgubili sa 25:23 u ludoj utakmici u prepunoj Areni. Gubili su na poluvremenu pet razlike, u nastavku susreta i sedam, a onda su pet minuta prije kraja stigli na samo tri gola zaostatka. No, potom se pojavila kočnica i hrvatski je prvak promašio tri napada zaredom i susret je bio riješen. Šteta, iako je u Zagreb stigla najbogatija rukometna momčad na svijetu i jedan od kandidata za osvajanje ovosezonske Lige prvaka.

Hrabri Zagrebaši pali protiv moćnog PSG-a u prepunoj Areni

Čestitam PSG-u na zasluženoj pobjedi. Nisam zadovoljan krajnjim rezultatom jer je logično da nisi zadovoljan kad se izgubi. Mislim da smo jako loše branili polukontru koju je PSG vukao, bez obzira što smo ih u drugom poluvremenu sveli na deset golova. Nismo to dobro branili“, kazao je trener Veselin Vujović te pojasnio:

Imam jednu tešku poziciju jer nemam igrače koji igraju u oba smjera i kad napravim jednu dobru obranu, ne mogu imati polukontru, a kad napravim dobar i efikasan napad s brzim protokom, onda se ne možemo vratiti. To je onako, moram reći, nemoguća misija u koju se dovedem. Protiv nekih momčadi to možda i može proći, ali ne i kod PSG-a“, požalio se Zagrebov trener, ali ne 'kuka' previše.

Odigrali smo otvorenu i dosta dublju obranu na igrače koji su opasni po gol i tehnički dosta jaki, poput Nikole Karabatića i Mikela Hansena. U tim uvjetima briljirao je Stevanović, oni se nisu baš najbolje snašli, ali mi smo u tom trenutku imali nekoliko šuteva od strane nada i budućnosti hrvatskog rukometa poput Pavlovića, Mandalinića i Šebetića, oni još nemaju takvu kvalitetu i rutinu da rješavaju ovakve utakmice, sa šutevima sa 10 ili 12 metara“.

Otkrio je 'Vuja' i što je tražio od svojih igrača u završnici utakmice kada su se približili protivnicima na samo tri razlike.

U nekoliko akcija na kraju sam tražio da Pavlović ostane sam na velikom prostoru sa nekim od težih igrača PSG-a, pa da eventualno izvučemo neko isključenje, pa da ih stisnemo te zadnje tri minute ali igrači ponekad ne poslušaju trenera, ne zato što neće nego jer im ne prođe ideja“.

Ipak, na kraju su Parižani zasluženo došli do pobjede i potvrdili da su ove sezone na mnogo toga spremni.

Nema što, PSG je i dalje favorit za osvajanje Lige prvaka. Hoće li je osvojiti to ovisi o njima i o mnogo faktora. Na nama je da ovu Ligu prvaka privedemo na najbolji mogući način, odnosno da dobijemo Celje kod kuće i da odigramo dobro utakmice kod Kiela i Veszprema u gostima i da se eventualno pripremimo za ono ukrštavanje u drugom krugu. To će sve biti jaki protivnici, ali makar u Zagrebu je Zagreb dobra i čvrsta momčad i jednim dijelom smo to i danas pokazali“, zaključio je Vujović.

Mnogo više razloga za zadovoljstvo je imao trener PSG-a Zvonimir Serdarušić.

Prije utakmice su me pitali što mislim kako će biti. Neki su rekli da smo prejaki za Zagreb, govorilo se i nemojte zabiti puno Zagrebu i takve gluposti. A ja sam prije utakmice rekao da bih bio zadovoljan i da pobijedimo s jednim golom razlike“, rekao je u uvodu Serdarušić, naglašavajući kako nije zadovoljan otvaranjem susreta:

Počeli smo slabo utakmicu. Prvih pet do sedam minuta smo promašili nekoliko čistih zicera, a Zagreb nam je odmah pokazao da nema šale s njima. Poslije je bilo važno da je moja momčad uspjela odigrati dobro u obrani, da je Omeyer dobro branio“.

U tim trenucima je PSG imao dobar rezultat, pa i sedam razlike u drugom poluvremenu, ali kada se razbranio Stevanović, počeli su problemi.

Čini mi se da u tom drugom poluvremenu 12 minuta nismo uspjeli zabiti gol i Zagreb nam je opet zaprijetio i pokazao da s njim nije lako igrati, pogotovo ovdje pred 15.000 gledatelja. To sam znao ja, a sad i svi znaju. Zadovoljan sam što smo dobili utakmicu“, poručio je 'Noka'.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

PSG rukometPPD ZagrebrukometZvonimir Noka SerdarušićVeselin Vujović

Ostale Vijesti