Goran Stanzl/PIXSEL
Goran Stanzl/PIXSEL

VIDEO Posljednji trening prije Pariza: “Duvnjak se vraća, Japance ne možemo pretrčati, ali imamo puno stvari koje oni nemaju”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 23.07.24. | 11:40

Izbornik i njegovi rukometaši odradili su posljednje detalje uoči odlaska u Pariz

Subota u 14 sati. To je termin kada će hrvatski rukometaši pokazati što znaju u svom prvom ispitu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. U Parizu će ih tada na suprotnoj strani terena dočekati Japan, reprezentacija koju izbornik Dagur Sigurdsson detaljno poznaje, koja je uvijek neugodan takmac, ali Islanđanin vjeruje u hrvatsku kvalitetu. Nakon priprema u Prelogu i Opatiji, posljednji trening prije odlaska u francusku prijestolnicu Hrvati su odradili u kultnoj Kutiji šibica.

Sjajna atmosfera krasi našu reprezentaciju, a možemo se samo nadati da će isto biti i nakon odigranih utakmica na najvećem sportskom turniru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Poprilično sam zadovoljan kako su prošle pripreme. Duvnjaka nismo imali nekoliko dana, ali sada se vraća i to nam je jako bitno. Imamo sada ovdje jedan trening i onda još dva u Parizu. Trebali bismo biti spremni za Igre po planu", rekao je u uvodu izbornik Sigurdsson pred novinarima ne želeći govoriti o predalekim ciljevima.

"Sve su to snovi. Na kraju morate započeti natjecanje dobro od prve utakmice i bit će teško, ali mi smo uvjereni da smo dobro radili i mislim da imamo šanse protiv svakog protivnika, no na kraju će sve ovisiti o izdanjima iz dana u dan. Sve što želim vidjeti je napredak. Želim vidjeti da igramo bolje. Znam da smo blizu najboljim momčadima, ali sve se svodi na ono što u datom trenutku pokažeš na terenu tako da je to proces korak po korak, od treninga do treninga."


Kakav stil igre želite vidjeti?

"To je možda zastarjelo pitanje. Danas morate igrati sve. Morate moći igrati varijacije 6-0 obrane, 5-1 obrane, morate biti spremni promijeniti sve u pola utakmice, u napadu morate moći igrati protiv čvrstih obrana i sistema, morate biti brzi u kontrama, organizirani, odigravati brze centre, igramo i 7 an 6, 6 na 5, 5 na 6... Nikada zapravo nemate dovoljno vremena za pripremu, ali želimo biti spremni odgovoriti na sve i iznenaditi naše protivnike. Glavni fokus je bio na tome da imamo strukturu i disciplinu u momčadi, da smo strpljivi. Bit će teško. Znamo da se uvijek događaju neke rupe od 10, 15 minuta unutar utakmice kada ništa ne ide tako da moramo biti spremni i na njih, ali i na to da se nakon toga opet vratimo u igru. To će biti jako bitno."

Kako je momčad reagirala nakon poraza od Francuske?

"Mislim da smo mogli izvući neke pozitivne stvari iz utakmice protiv Francuske. Naravno, ima stvari koje smo mogli napraviti bolje, posebno u napadu u prvom poluvremenu kada smo imali slab šut, ali u nastavku utkmice smo se poboljšali."

Japan poznajete vjerojatno najbolje od svih naših protivnika.

"Već smo upoznali igrače s njihovom momčadi, ajko je bitno da znaju što ih čeka jer to nisu igrači koji često igraju u Europi, tako da je bitno da znaju tko su ti igrači, da znaju kako su izgledale posljednje utakmice Japana, tako da smo sve analizirali, a imat ćemo još video sastanaka prije utakmice."

Možemo li trčati s njijma, odnosno, možemo li ih pretrčati?

"Ne možemo ih pretrčati, ali imamo puno stvari koje oni nemaju tako da sam uvjeren da imamo momčad bolju od one koju ima Japan, no posljednji put smo s njima odigrali remi, a osim toga oni su pobijedili Portugal na Igrama, tako da su jaka momčad, ali nemaju iskustva kao što ga imamo mi, niti toliko iskusne igrače. Vjerojatno mogu trčati više od nas, ali mislim da mi možemo s ovom momčadi pobijediti Japan", zaključio je izbornik.

U srijedu ujutro Hrvatska odlazi na svoje šeste Olimpijske igre, nakon turbulentnog razdoblja bez velikih slavlja, no prije toga je bilo evlebnih dana ponosa u kojima su naši rukometaši na Igrama uzeli dva zlata i jednu broncu.

Podsjetimo, prvi susret igramo protiv Japana 27. srpnja u 14.00 sati. Dva dana kasnije čeka nas Slovenija u 11.00 sati. U tom istom terminu 31. srpnja igramo s Njemačkom. Nakon toga slijedi Švedska 2.m kolovoza u 14.00 sati. Na kraju nam ostaje susret protiv Španjolske koji se igra 4. kolovoza u 21.00 sat. Četiri najbolje reprezentacija iz obje skupine stječu pravo nastupa u četvrtfinalu. A ono se kao i utakmice polufinala i one za medalju igraju u Lilleu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Pariz 2024Luka CindrićDagur Sigurdssonhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti