Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO Briljantni Kuzmanović u debiju upisao 19 obrana! Martinović s 10 komada srušio Kiel unatoč 'nokautu'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.09.24. | 12:52

Martinović je dobio udarac u glavu u 45 sekundi, Wienczek je zaradio jedan od najbržih kartona u Bundesligi, a Hrvat je potom pokazao što zna

Prema onome što smo vidjeli na otvaranju nove sezone Bundeslige, Hrvatska ipak ima dobru rukometnu budućnost. Naime, naši su igrači briljirali u najjačoj ligi svijeta.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U četvrtak navečer VfL Gummersbach odigrao je svoju prvu gostujuću utakmicu u novoj sezoni Bundeslige te slavila u ZAG Areni protiv TSV Hannover-Burgdorfa sa 32-28 (15-15). U tijesnoj i uzbudljivoj utakmici do samog kraja, u kojoj su u fokusu bili ponajprije vratari s obje strane, Gummersbach je na kraju odnio pobjedu s Dominikom Kuzmanovićem na svojim vratima. Bio je to njegov prvi nastup u novom dresu nakon prelaska iz Našica u Bundesligu, a Kuzmanović je odmah pokazao od čega je satkan i upisao čak 19 obrana!

Osim sjajni obrana u prvom dijelu, osobito pred kraj prvog poluvremena (12 obrana), popularni Kuzma istaknuo se pred kraj susreta kada je sačuvao prednost svoje momčadi u krucijalnim trenucima. Iako je njegova momčad morala igrati bez Mahéa, koji je u 56. minuti dobio crveni karton za svoj treći prekršaj, gosti nisu klonuli. U 60. minuti Kuzmanović se još jednom istaknuo obranom sedmerca, što je dovelo do posljednjeg pogotka Häselera na utakmici za 32-28, prva dva boda i sjajnu uvertiru u sezonu. Kuzmanović je postao heroj svoje momčadi, a nisu to zanemarili niti njemački mediji:

"VfL pobjeđuje s izvanrednim Kuzmanovićem u teškom otvaranju Bundeslige u Hannoveru", stoji na službenoj stranici kluba.

"Kuzmanovićev show tijekom pobjede Gummersbacha u Hannoveru", piše Handball planet.

Da je Bundesliga startala opasno pokazao je i derbi Rhein Neckar Löwena i Kiela. Dok je među Zebrama igrao Domagoj Duvnjak i zabio dva gola, osam više postigao ih je Ivan Martinović i predvodio Lavove do slavlja 32-27. Martinović je zabio 10 golova u 12 pokušaja i tako postao prvo ime susreta, a osim toga učinio je to nakon što je u 45. sekundi susreta bio praktički nokautiran. Bio je taj grubi start djelo Patricka Wienceka, legende njemačkog rukometa, koji je za to zaradio jedan od najbržih crvenih kartona u povijesti Bundeslige.

Dakle, Hrvati ipak znaju igrati rukomet i to u najtežoj rukometnoj ligi na svijetu. Valjda će se naći netko tko će ih i u reprezentaciji tako uspješno posložiti... (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Dominik KuzmanovićIvan MartinovićKielDomagoj Duvnjakrukometna BundesligaGummersbach

Ostale Vijesti