REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Veszpremu konačno međunarodni trofej, Cindrić i Francuzi ih odveli do titule na klupskom SP-u

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 22:18

Tijesna pobjeda protiv Magdeburga

Rukometaši Veszprema pobjednici su 17. izdanja Super Globea, Svjetskog klupskog prvenstva rukometaša u Kairu nakon što su u finalu nakon produžetaka pobijedili dvostrukog branitelja naslova Magdeburg sa 34-33.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mađarskom sastavu to je prva titula klupskog prvaka svijeta, a rekorder je i dalje Barcelona s pet naslova. Mađari su godinama poznati kao jedni od najvećih tragičara Lige prvaka, koju usprkos brojnim prolascima na Final four još uvijek nisu uspjeli osvojiti.

Bilo je to sjajno finale. Veszprem je bolje otvorio susret povevši sa 3-0, no Magdeburg je uzvratio, sredinom prvog dijela Nijemci su imali 12-9, no na poluvrijeme su otišli s golom viška (14-13).

U drugom dijelu mađarski sastav je u nekoliko navrata imao +4 (22-18, 23-19, 24-20), ali je Magdeburg polako smanjivao zaostatak izjednačivši na 28-28 golom Lukasa Mertensa minutu prije kraja.

Veszprem je imao zadnji napad, ali Nedim Remili nije uspio zabiti. Mađari su u produžetku poveli s dva razlike, 33-31, imali su i 34-32, a Magdeburg je uspio tek smanjiti na konačnih 34-33.

Mađarski sastav su do naslova pobjednika predvodili Francuzi Fabregas s devet i Remili s osam golova, dok su naš Luka Cindrić, Christian Descat i Mikita Vailipau zabili po pet golova. Rodrigo Corrales je sakupio 14 obrana.

U redovima njemačkog sastava najefikasniji su bili Omar Magnusson sa sedam i Albin Lagergren sa šest golova.

U susretu za 3. mjesto egipatski Al Ahly je pobijedio Barcelonu sa 32-29.

Egipatski sastav su predvodili Mohsen Ramadan sa sedam golova, te Yasser Saifeldeen i Ahmed Adel sa po pet golova, dok su na španjolskoj strani najefikasniji bili Slovenci Blaž Janc sa šest i Domen Makuc s pet golova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Luka CindrićVeszprem

Ostale Vijesti