REUTERS/Bernadett Szabo/Annegret Hilse
REUTERS/Bernadett Szabo/Annegret Hilse

Tužan rukometni tjedan: Četiri legende završile klupske karijere, slijedi posljednji ples u Parizu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.06.24. | 16:32

Od klupskih dresova oprostili su se rukometni G.O.A.T., kao i jedni od najboljih igrača u povijesti Njemačke, Danske i Slovenije

O oproštaju Nikole Karabatića već se puno pisalo. Rukometaš koji je najviše puta "uzeo mjeru" hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji, krajem kolovoza prošle godine najavio je odlazak u zasluženu mirovinu. Započeo je tada pripreme za svoju posljednju sezonu, a završit će je nastupom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Grad je to u kojem Karabatić zarađuje rukometni kruh igrajući za PSG. U dresu Svetaca je od 2015. godine i tu je stavio točku na i velike klupske karijere. Još koji mjesec i isto će se dogoditi s njegovom rukometnom karijerom, bez ikakve dileme najvećom koju rukomet pamti.

Njegov PSG odigrao je posljednju utakmicu sezone u Bercyju pred 15 tisuća navijača, dostojno oproštaja od Nikole Karabatića. Pobijedili su Aix 39-36 i time osigurali naslov prvaka Francuske s bodom prednosti ispred Nantesa.

No, nije to bio jedini oproštaj proteklog vikenda. Svjetski klupski rukomet ostao je bez tri legendarna krilna igrača. Uwe Gensheimer nije nastupio u dresu Rhein Neckar Löwena u posljednjem kolu u gostima kod Leipziga, već se oprostio 30. svibnja na domaćem parketu porazom od Magdeburga. Njegova je momčad zabila samo 21 gol, od čega je Gensheimer poentirao četiri puta.

Berlinski Fuchse ostvario je još jednu pobjedu i potvrdio 2. mjesto na kraju bundesligaške karavane za ovu sezonu. Pobijedili su Eisenach 31-27, a predvodio ih je Hans Lindberg sa osam golova. Danas će 1. kolovoza napuniti nevjerojatne 43 godine, i dalje igra na najvišem nivou i za očekivati je da se nađe na konačnom popisu putnika reprezentacije Danske za Olimpijske igre.

Za kraj, spomenimo da su posljednji klupski ples otplesali i treći najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Slovenije Dragan Gajić, koji je oproštaj u 40. godini dočekao u dresu Limogesa. Tijekom karijere nastupao je, između ostalih, i za RK Zagreb u sezoni 2009./10. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nikola Karabatić

Ostale Vijesti