Trener Zagreba: Nismo niti mi zadovoljni suđenjem, a bilo je domaćinskih golova i u Celju!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 10.03.17. | 10:48

Rukometaši PPD Zagreb odigrali su ludu utakmicu posljednjeg 14. kola grupe faze Lige prvaka.

Hrvatski prvaci pred domaćim su navijačima sinoć u Areni svladali Celje s 23:21 i napravili velik korak prema plasmanu u osminu finala Lige prvaka. Zagrebašima za potvrdu prolaza u nokaut fazu treba još samo da švedski Kristianstad ne slavi u nedjelju kod Vardara. Makedonci su vodeća momčad u našoj skupini i za očekivati je da neće kiksati protiv fenjeraša skupine, ali otegotna je okolnost što mogu igrati opušteno budući da su već potvrdili prvo mjesto i izravni plasman u četvrtfinale.

Čekamo Vardar da vidimo hoće li se ta utakmica odraditi na pravi način. Vardar je ipak lider ove skupine i očekujemo da bi trebao odigrati kako treba. Naravno da se ne možemo niti veseliti nakon ovakve pobjede jer ne znamo kako će završiti ta utakmica“, rekao je nakon utakmice i pobjede nad Celjem trener Zagreba Silvio Ivandija.

Zagrebaši u drami u Areni iščupali dva razlike protiv Celja i čekaju potvrdu prolaza u osminu finala!

Slovenci se žale da su pokradeni, Ivandija poručuje: Neka pogledaju gdje su bili 45 minuta!

Njegova je momčad sinoć opasno 'živjela'. Sve je izgledalo idilično do sredine drugog poluvremena kada su hrvatski prvaci vodili osam razlike, ali onda je Zagreb stao i deset minuta nije uspio postići pogodak. To je bilo dovoljno gostima da nadoknade zaostatak i približe se na samo jedan razlike.

Takav pad nam se nije smio dogoditi. Psihologija je doista ludo, nevjerojatno je da se uvuče toliko nesigurnosti zbog nekih nepotrebnih trenutaka za vrijeme utakmice. Bez obzira na to, vratili smo se nakon time-outa. Na kraju smo i promijenili 5-1 zonu koja im je postala neprolazna. Bilo je i s jedne i s druge strane grešaka u igri ali i što se suđenja tiče. Nismo niti mi zadovoljni sa suđenjem na utakmici“, naglasio je Ivandija.

Zasmetale su ga izjave Celjana da su pokradeni u Zagrebu te da su ovdje došli igrati rukomet, što im tvrde, nije omogućeno.

Uzrujali su me zbog toliko neobjektivnih izjava. Ne mogu to prihvatiti jer to nije istina. Ako se pogleda snimka, vidjet će se da njih 45 minuta nije bilo nigdje. Stvarno smo ih poklopili po svim elementima rukometne igre. Na kraju su se i oni malo pogubili na 5-1 i mi smo na njihovih 5-1 loše odreagirali. Nismo bili savršeni, ali smo uspjeli s velikom borbom. Možda je i bila jedna domaćinska lopta, ali tako je kako je, nema se što drugo za reći“.

Bilo je domaćinskog suđenja i golova kada su Zagrebaši igrali u Celju.

Normalno da jest. Mi smo tamo odigrali utakmicu u kojoj je bilo toliko neobjektivnih odluka, a sada treba pričati o ovom susretu. Po meni je ova utakmica bila čista kao suza. Naša je pobjeda zaslužena, a tko gubi,ima se pravo ljutiti“, poručio je Ivandija.

Dobro su njegovi igrači zaustavili goste u prvom poluvremenu. Celje je zabilo samo osam pogodaka iz igre u prvih pola sata.

To je bio naš forte, odigrali smo odličnu obranu i odlično smo se kretali. Odlično su nam vratari reagirali većim dijelom, osim kada nam se nažalost dogodio taj pad u igri. Došlo je do pada i kod vratara i promašili smo zicere i dogodile su nam se tehničke greške. Nije trebalo doći do toga ali na kraju smo na krilima fantastične publike uspjeli doći do željenog rezultata“.

Pohvalio je trener Zagrebaša publiku.

Sretan sam da je bila ovakva atmosfera, publika se vratila na velika vrata u dvoranu i ponijela nas je do ove pobjede. Pomogli su nam kad nam je bilo najteže“.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

EHFEHF Liga prvakaCeljePPD ZagrebSilvio Ivandija

Ostale Vijesti