Tko će naslijediti Dvoršeka?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 18.09.14. | 12:05

Odbor za hitnost PDD Zagreba jučer je uručio zahvalnicu treneru Borisu Dvoršeku s pojašnjenjem kako nisu zadovoljni formom momčadi i kako žele iskusnog trenera i naglas se počelo nagađati o mogućim imenima koji bi ga mogli naslijediti.

Prema navodima Sporskih novosti, u igri su trojica trenera – Lino Červar, Zvonimir Noka Serdarušić i Veselin Vujović. Ova potonja rukometna legenda se spominje kao najrealnija opcija, obzirom da je bez angažmana, nakon što je prošle sezone vodila Vardar. Vujović je ove sezone trebao u Katar, no propao mu je unosan posao te bi bio idealan kandidat za vruću klupu Zagreba.

Među kandidatima je i bivši hrvatski izbornik i nekadašnji trener Zagreba Červar, koji trenutno uspješno vodi makedonski Metalurg u Ligi prvaka i regionalnoj SEHA ligi, a u kombinacijama je i Noka Serdarušić, trener francuskog AIX-a.

Da pregovaraju s navedenim imenima, potvrdili su i u Zagrebu, a novi strateg trebao bi biti poznat početkom idućeg tjedna, kad se momčad vrati iz Bjelorusije, uoči domaćeg okršaja s Vojvodinom i četvrtak.

Podsjetimo, Dvoršek je Zagrebaše vodio u posljednjih godinu i pol dana. Gasio je vatru nakon odlaska Slavka Goluže i u tom razdoblju odveo Zagreb do dva naslova prvaka Hrvatske, osvojio dva Kupa i SEHA ligu. No, glave ga je koštala loša forma momčadi u pripremnim utakmicama i domaći poraz od Tatrana iz Prešova u SEHA ligi. Momčad će do izbora novog trenera voditi njegovi dosadašnji pomoćnici, Zlatko Saračević i Mario Kelentrić, a Dvoršeku je ponuđen povratak u mlađe uzraste.

„Morali smo reagirati jer igra i rezultati u posljednje vrijeme nisu ono što smo očekivali. Promjena bi trebala donijeti pozitivan šok i očekujem da ćemo uskoro i dugoročno riješiti pitanje šefa struke“, rekao je direktor PPD Zagreba, Ante Ančić.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Boris DvoršekRK ZagrebrukometLino ČervarVeselin VujovićZvonimir Noka SerdarušićOstali sportovi

Ostale Vijesti