nordphoto GmbH / Engler/NORDPHOTO
nordphoto GmbH / Engler/NORDPHOTO

Šok u Njemačkoj: Zvijezda reprezentacije s 29 godina objavila kraj karijere

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 18:00

Veliki udarac za reprezentaciju i berlinski klub

Reprezentacija Njemačke bila je jedno od ugodnijih iznenađenja na olimpijskom rukometnom turniru. Odličnim igrama stigli su do srebrne medalje, u četvrtfinalu su u nevjerojatnom dvoboju izbacili Francusku, ali sada su dobili težak udarac.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jedan od ponajboljih njemačkih rukometaša - Paul Drux - odlučio je sa samo 29 godina završiti profesionalnu karijeru. Razlog je jako teška ozljeda koljena koju je zadobio u utakmici 4. kola Bundeslige.

Drux je kroz cijelu karijeru imao brojne probleme s koljenom i Ahilovom tetivom, uoči nove sezone zaliječio je sve zdravstvene tegobe, ali je pretrpio tešku ozljedu već odavno oštećenog i potrošenog koljena. S obzirom na zdravstveni karton u kojem je koljeno akumuliralo nekoliko upisa, Drux se odlučio na kraj karijere.

"Rezultat pregleda je za mene poražavajući, sad se moram s tim pomiriti. Jako sam zahvalan na onome što sam kao rukometni igrač uspio doživjeti i postići. Sada ću, nakon nadolazeće operacije i rehabilitacije, zajedno sa svojom obitelji mirno razmišljati o sljedećim koracima", otkrio je Drux na konferenciji za medije koju je organizirao njegov klub Füchse Berlin.

Drux je rođen 1995. godine, u veljači će napuniti tek 30 godina, a karijeru je započeo u Gummersbachu. Sa 16 godina prelazi u Füchse u kojem je bio od 2011. godine, dok je za seniorsku momčad debitirao već 2012. godine. Ovaj srednji vanjski igrač, po potrebi i lijevi vanjski, bio je član Fuchsea tijekom osvajanja nekoliko trofeja. Redom su u vitrine pospremili DHB pokal, njemački superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i EHF Cup.

Izvršni direktor Füchsea Bob Hanning s nevjericom je prokomentirao Druxov oproštaj.

"Nevjerojatno me boli što Paul mora završiti svoju karijeru na ovakav način. On nije samo kapetan za nas, već i uzor cijelom klubu. Kao nitko drugi, on se zalaže za integritet i motivaciju kroz identifikaciju."

Za reprezentaciju Njemačke upisao je 127 nastupa i zabio 214 golova. Član reprezentacije bio je na ukupno osam velikih natjecanja, a vrhunac je doživio 2016. kada se okrunio brončanom medaljom na Olimpijskim igrama u Riju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

njemačka rukometna reprezentacijaFüchse BerlinPaul Drux

Ostale Vijesti