Noah Wedel/DPA
Noah Wedel/DPA

Slavni trener preuzeo Veszprem i želi sa sobom Hrvata za osvajanje Lige prvaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 16:45

Poznati su i vrtoglavi iznosi koji su stigli u ponudni i pokazuju koliko su ga Mađari željeli

Legendarni rukometni trener Xavi Pascual (56) više nije šef rukometaša Dinama iz Bukurešta. Sada će Španjolac stati na čelo Veszprema, nakon tri godine u rumunjskom velikanu. Potpisat će četverogodišnji ugovor s mađarskim prvakom i četverostrukim finalistom Lige prvaka, natjecanja koje je Xavi Pascual osvojio tri puta s Barcelonom (2011., 2015., 2021.).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema riječima rumunjskih portala, ponuda Mađara bila je neodoljiva, platili su i otkaznu klauzulu. Bivši trener Katalonaca imao je još godinu dana ugovora u Dinamu, a u nedavno završenoj sezoni Dinamo je osvojio sve moguće domaće trofeje, a stigao je i do Final Foura Europske lige, gdje su izgubili od Flensburga i od Rhein-Neckara. Unatoč svim uspjesima, ponuda Mađara bila je ona koju se ne odbija, a svjesni su toga i u klubu.

"Xavi Pascual će otići nakon što je dobio ponudu Veszprema. Jedini razgovori su na razini otkazne klauzule, mi tražimo nešto drugo od onoga što su Mađari predlagali. Nema načina da ga zadržimo, niti bi to bilo moralno ispravno. U Mađarskoj će mu dobro doći više novca za transfere, jer je nekoliko igrača koje je odgajao u Barceloni već u njihovoj momčadi", rekao je Ionuț Popa, predsjednik Dinama.

Prema informacijama do kojih je došao rumunjski portal GSP, Xavi Pascual će u Veszpremu primati plaću veću od 30.000 eura mjesečno, u roku od dvije godine mora osvojiti Ligu prvaka, a otkazna klauzula koju Mađari moraju platiti klubu iz Ștefan cel Marea je 200.000. eura.

Laszlo Nagy bio je njegov glavni zagovornik među Mađarima, poznati mađarski reprezentativac i bivši igrač Xavija Pascuala u Barceloni.

U paketu sa španjolskim trenerom trebao bi otići i Luka Cindrić koji u ugovoru ima klauzulu da može otići ako to učini i Pascual. Taj dio je obavljen, a sada je sve na Mađarima i našem reprezentativcu. A prema dosadašnjem odnosu koji su imali, ništa neobično ne bi bilo da Cindra i ovoga puta krene putem svoga trenera.

Pascual se emotivno oprostio od Dinama s dugačkim pismom i zahvalio i klubu i navijačima na svemu što su za njega učinili i što su zajedno prošli. Između ostalog, napisao je:

"Trenutno mi taj isti instinkt govori da bismo se trebali profesionalno razići na kraju sezone. Kažem profesionalno, jer emotivno je nemoguće da se doživotno rastanem od ovog kluba. Osjećam se kao dinamovac i uvijek ću željeti klubu sve najbolje i pomoći ću koliko god mogu", stoji u jednom dijelu, dok je na kraju napisao:

"Ostavio sam mnogo prijatelja u Bukureštu i Rumunjskoj. Vi, moji prijatelji, samo se nadam da poštujete moju odluku, iako je neki od vas ne razumiju, kao što mnogi od vas nisu razumjeli kada sam odlučio doći u Bukurešt."

Dinamovac

Dinamo, u srcu te nosim.

Naprijed Dinamo!" bila je poruka koju je poslao Xavi Pascual.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Xavi PascualLuka CindrićVeszpremDinamo Bukurešt

Ostale Vijesti