Reuters
Reuters

Skandal u Francuskoj: Bivši izbornik nazvao legendarnog Dinarta – robom

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 16.10.20. | 09:48

Javnost je zgrožena.

Bivši izborni Claude Onesta zgrozio je francusku javnost svoji nesmotrenim i krajnje uvrjedljivim potezom.

Naime, to se dogodilo u posveti svoje knjige, a mnogi pravdaju bivšeg izbornika da je to privatan razgovor i da je cijela situacija možda izvučena iz konteksta.

„Didier, rob koji je imao najviše koristi od svojeg oslobođenja... Nadam se da sada svojim igračima neće staviti lance“, piše u posveti.

Onesta je jedan od najtrofejnijih rukometnih trenera svih vremena, a baš je on bio rak rana Kauboja u mnogim natjecanjima. Ukupno je s Francuzima osvojio 12 medalja, a u dva navrata osvojio je Olimpijske igre.

„Ljudi, privatno sam napisao posvetu čovjeku kojemu sam ja dao ključeve raja i predao mu reprezentaciju. Pa zar mislite da bismo nas dvojica, da imam i najmanji animozitet ili neke rasističke osjećaje prema Dinartu, napravili to što smo napravili za Francusku, pa zajedno i individualno u karijeri dospjeli ovako daleko?!“, rekao je Onesta.

Svoj osvrt na ovu scenu koja je šokirala francusku javnost dao je i sam Dinart.

„Svi mi znamo da je Onesta svjestan kako su te riječi pune nepoštovanja te da su duboko povrijedile i mene i moju majku, a do temelja šokirale sve koji me znaju. Da sam o tome javno progovorio kad se dogodilo, dobio bih 'crveni karton' kao novi izbornik“, istaknuo je.


Tagovi

Didier DinartClaude OnestaFrancuska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti