Zagrebaši i Ivić potopili favorizirani Kolding u Areni, s plus pet idu na uzvrat!

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 14.03.15. | 19:37

Rukometaši PPD Zagreba u prvoj su utakmici osmine finala Lige prvaka pobijedili danski Kolding sa 22:17...

Sjajan susret u ispunjenoj zagrebačkoj Areni odigrali su rukometaši Zagreba i još jednom potvrdili da je Arena ove sezone ostala neosvojiva tvrđava. Nakon svih pet domaćih pobjeda u prvoj fazi natjecanja, pala je i šesta i to onda kada je najviše trebala, u lovu na mjesto među osam najboljih momčadi Europe.

Iako je Kolding znatno iskusniji i u svojim redovima ima nekoliko zvijezda predvođenih danskim supergolmanom, 39-godišnjim Kasperom Hvidtom, Šveđaninima Kimom Anderssonom i Lukasom Karlssonom, te Olafurom Stefanssonom, Bo Spellerbergom i Lasse Boesenom, u Zagrebu nije mogao puno. Zagrebaši su imali čak i devet golova prednosti, ali su je prosuli do kraja. U posljednjih sedam minuta zabili su samo jedan gol, a Kolding pet, no iako ostaje žal za uvjerljivijom pobjedom, i pet razlike je prednost koju bi hrvatski predstavnik potpisao i prije početka susreta, 

Trener hrvatskog prvaka Veselin Vujović je protiv favoriziranih Danaca izveo svoju najjaču postavu – Zlatka Horvata, Luku Stepančića, Luku Stepančića, Iliju Brozović, Tončija Valčića, Stipu Mandalinića, Lovru Šprema, te Ivića na golu i Zagrebaši su odlično otvorili utakmicu i koncentraciju zadržali do kraja. Furiozno su krenuli Luka Stepančić i Zlatko Horvat, s po tri, odnosno dva gola iz sedmerca, su već nakon osam minute imali velikih 5:0. Uslijedio je očekivani time-out gostiju koji je iznenadila čvrsta igra obrane Zagreba i sigurna ruka glavnog večerašnjeg junaka, Filipa Ivića, koji je sakupio 13 obrana. Odmah u idućem napadu, uspjeli su konačno 'probiti' Ivića. Strijelac je bio Lasse Anderson.

Horvat je potom iz brze polukontre zabio za 6:1 nakon što je Ivić zaustavio raniji napad gostiju u 11. minuti. I opet u idućem napadu, Ivić se protegnuo kao hobotnica, pomaže i stativa i na semaforu je bilo gotovo nestvarnih 6:1 za Zagrebaše. U tom trenutku su Vujovićevi momci imali napad, a onda Stepančić zabija svoj novi pogodak, tada već četvrti na utakmici za ogromnih 7:1.

Još jednom brani Ivić, pokušao je Viudes, ali pucao je ravno u vratara Zagreba koji se dobro postavio. U 14. minuti Kolding dolazi do svog tek drugog gola. Ivića je uspio svladati Landin Jacobsen, ali brzo uzvraća hrvatski prvak. Luka Šebetić povećava na 8:2. U 15. minuti Koldingu je isključen Laen i Zagreb je dvije minute imao igrača više. No, kako nije nalazio rješenje protiv 'flastera', Vujović je pozvao minutu odmora. I Brozović se odmah upisao u strijelce za 9:2. 10:2 u 16. minuti - Lovro Šprem. Brzo se vraća Zagreb u napad nakon što gosti ne koriste priliku u napadu. Ivić je zaključao svoja vrata. Iz trećeg sedmerca, Horvat je i treći put bio uspješan, za 11:2.

Ivić je uspio spasiti Zagreb, koji je ostao bez Brozovića koji je isključen. Crvenu majicu umjesto golmana dobio je u sljedećem napadu Šprem, nije prošao taj napad, ali nije ni Koldingov. Zagrebu suci oduzimaju loptu, ali pokušaj gostiju s krila ponovno skida danas sjajni Ivić, ali pokušaj Karlssona nije mogao zaustaviti za 11:3.

No, i Zagreb odmah uzvraća, Šebetić pogađa za veliku razliku. Raspucali su se i gosti. Jensen pogađa četvrti gol za goste u 21. minuti. Za 13:4 se među strijelce upisao i Duško Čelica. Jensen ponovno zabija, drugi gol zaredom i smanjuje na 13:5. Spellerberg zabija za 13:6 na jednoj strani, a na drugoj Obranović za 14:6, čime prekida 3:0 seriju Danaca, ali i Kolding odmah vraća. Kim Andersson svoj prvi pogodak na utakmici postiže tek u 27. minuti. Stepančić je dvije minute prije isteka prvog poluvremena precizan za 15:8, a s tim se rezultatom i odlazi na odmor.

Gosti su nastavak utakmice otvorili s dva gola, Zagreb je promašio isto toliko napada i upalio se alarm za uzbunu. Vujović je odmah pozvao minutu odmora jer njegovi igrači nisu krenuli u jednakom tempu kao u prvom poluvremenu. Mučio se Zagreb u napadu, Kolding je jače stisnuo u obrani i pokazao da je u prvih 30 minuta možda ipak malo podcijenio hrvatskog prvaka.

Josip Valčić je ukrao jednu loptu, poslao brzo do Šprema kojemu s krila brani Hvidt. Da ne treba razbraniti iskusnog golmana pokazalo se u nastavku. 39-godišnji čuvar mreže 'skinuo' je sedmerac Horvatu i tako Zagreb niti sa sedam metara nije uspio doći do prvog gola u nastavku susreta. Još duže nego Kolding u prvom poluvremenu.

Ali srećom, Danci su uspjeli u tom razdoblju zabiti samo dva gola. U desetoj minuti na noge se podignula i publika, pokušavajući dodatno pomoći hrvatskom prvaku, a to je urodilo plodom u 12. minuti kada Brozović postiže prvi pogodak za Zagreb u drugom poluvremenu, za vodstvo 16:10. Stepančić nastavlja tamo gdje je stao i u prvoj dionici, vraća na plus sedam, 17:10 svojim šestim pogotkom na utakmici.

A raspucao se i Brozović koji podiže na 18:10. Brzi gol Koldinga, na 18:11 smanjuje Jensen. Na plus osam vraća Antonijo Kovačević svojim prvim golom na utakmici, za velikih 19:11 u 17. minuti. Čelica je precizan za 20:11 i izjednačenje druge najveće prednosti na utakmici. U 21. je Landin Jacobsen pogodio za 20:12, pa Josip Valčić za 21:12. Iz penala potom zabija Kolding. Steffanson nakon što Zagreb ne koristi napad, zabija za smanjenje zaostatka i rezultat 21:14. Kovačević je precizan za 22:14. Do kraja je Kolding napravio 3:0 seriju za konačnih 22:17, ali susret je bio riješen i Zagreb s pet razlike odlazi na uzvrat. Nije puno, moglo je biti i uvjerljivije, ali ako ponovi večerašnju igru, bit će dovoljno za prolaz u četvrtfinale.

Prvi strijelac Zagrebaša bio je Luka Stepančić sa šest pogodaka, četiri je dodao Zlatko Horvat, a junak večeri je bio vratar Ivić sa 13 obrana. Kod gostiju, šest pogodaka je zabio Magnus Landin

Veseli činjenica je Arena nakon velikih utakmica s Kielom i PSG-om ponovno bila dupkom puna, tražila se karta više, a Koldingu je pripremljena paklena atmosfera.

Uzvrat je na rasporedu za osam dana, sljedeće nedjelje u Kopenhagenu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

PPD ZagrebKoldingrukometOstali sportovi

Ostale Vijesti